WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Wednesday, November 28, 2012

Malaysia Tebus Malu, Kalahkan Laos : 4 -1

Mungkin itu lah yg berlaku pada semangat perjuang pasukan Malaysia malam tadi 
setelah teruk "dibelasah" oleh penyokong dan rakyat sendiri sehari dua ni.
Malah ada antara rakyat Malaysia merasa hampa dan malu...
sebab kekalahan kepada Singapura itu mampu dielakkan....

Siapa Tak MALU? 
Siapa Tak RASA DOWN...
bila pasukan negara kalah teruk ..
atas sebab2 yang tidak boleh diterima akal.....


Bukan sahaja Pemain malah, Jurulatih pun terpaksa menerima berbagai kritikan 
selepas tewas di tangan Singapura dengan 3 berbalas 0 ..
Rata rata penyokong sendiri meluahkan rasa tidak puashati mreka terhadap corak permainan
pasukan Harimau Malaya. Mereka begitu marah sampaikan menyalahkan jurulatih kurang bijak bertindak. Turut menerima nasib yang sama adalah, penjaga gol termahal negara - kerana membenarkan gawang dibolosi dengan mudah! Bukan sekali tapi 3 kali!!! walaupun hakikatnya KEKALAHAN ini dapat dielakkan 

Waaahh...Hebat kennn Peminat Bola! Sedar akan kesilapan ini, sekali lagi peminat menuding jari ....
Bukan main lagi penyokong selepas perlawanan malam tu. ~ 
sampaikan ada yg melahirkan ketidakpuashati dengan berkelakuan diluar kawalan.
Segalanya berlaku krana tidak dapat menerima kekalahan diperingkat awal ...
terutama KALAH menentang Singapura plak tu!!??

Well...Nasi dah jadi Bubur. Keputusan kekal. Kena telan jugak laaa...Dah takleh nak tarik balik.
Kini yang penting adalah baki perlawanan yg harus ditandingi oleh team Harimau Malaya itu sendiri! 
Redha je laaa....Lupakan apa yg berlaku pada perlawanan tempohari.

Sekarang kita saksikan pulak permainan malam ni....
Ternyata permainan malam ini berpihak kpd kita, walaupun ada yang berpendapat masih bnyk kelemahan nya yg perlu diperbaiki. Mngkin betul kata setengah penyokong, kita terlalu selesa dgn perhatian yang diberi hingga alpha dengan tanggungjawap & komitmen bila di atas padang...

SYUKURALHAMDULILLAH... segala nya ada nmpk perubahan positif. 
....Setelah segala kata caci dan KUTUKan, pasukan Malaysia telah mengotakan kata & janji mereka
~ Tebus Malu dengan Nekad utk Kalahkan Laos

TERBUKTI MALAYSIA MENANG !!! 


LOAS  1  vs  MALAYSIA  4


Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]