WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Sunday, November 25, 2012

Pontianak Vs Orang Minyak

Pontianak Vs Orang Minyak
Poster : Google / Afdlin Shauki /
Pontianak Vs Orang Minyak
Semalam si Amer ajak tengok wayang cerita Afdlin Shauki - Pontianak Vs Orang Minyak ! 
Bersemangat nak bantu Palestin! Nak menderma utk tabung yg bakal disalurkan utk pergolakan yang berlaku di Gaza skrg ni..  Setiap tiket yg diberi..sebahagian kecil akn disumbangkan pd tabung tersebut. Itu akuan pihak tukang buat Filem ni...Alhamdulillah ~ semangat ni lah yg kita cari...
mudah simpati pd nasib malang yang menimpa sesama Islam.

Ok.. as what i understand and was told by Amer. 
Klu kita gi tengok wayang  cerita lawak ni, 
ehhh jap! tajuk mcm Seram...tpi cerita Lawak?
hmmm... mcm tak percaya!!

Anyway...tujuan utk menyumbang kpd tabung membantu Palestin. 
X kesah la, cerita seram ke, cerita lawak ke..
yg penting NIAT tu...
InsyaALLAH....

Maka dgn semangat berkobar2 utk membantu mrk yg sengsara di sana
ML dan Amer pn bergegas ke Galaxy MBO...
dlm hujan lebat petang semalam to catch the movie.
Alhamdulillah  kami sampai ke destinasi.

Setelah melihat trailer dia masa beratur beli tiket tu...
boleh dikatakan Macam Best....
hhhmmmm...Best ke? Syok ke? ...yg pasti mmg kelakar ~ 

Tak dinafikan lagi.... masa dlm panggung
penonton gelak tak berhenti henti...
haa haaa haaaaa...
hooo hooo hoooo (menahan gelak)

ada masa ML terpaksa tahan perut yg sakit akibat gelak yg tak hingat2.... Xcuse Me!!! 
Dlm panggung klu kita gelak ramai2 org tak perasan.
sbb semua org gelak~!! so tak perasan suara sape yg gelak...
ha ha ha ...he he he...ho ho ho

Pendek cerita - cerita ni mmg LAWAK dari mula hingga habis! 
Dialog dia pn dah LAWAK. 
Pelakun dia pn rata mmg Pak & Mak LAWAK. 
Kira bleh dikategorikan Filem Lawak Terbaik yg ML penah tengok!!!

X caya - korg pegi la tengok sambil menderma.....

Sipnosis Cerita dlm bahasa English
(sengaja suruh Amer baca ..to improve his English)
Also known as "Ponti Vs Omi", Afdlin Shauki's latest comedy tells the story of a rivalry between two supernatural beings, a Pontianak (Vampire) and a Orang Minyak (Oil Man) who have just been inducted into the otherworld, however, in order for newbies to be accepted by the others, they have to be tested on their skills to scare the villagers of Kampung Puaka, which also consist of five Malay shamans. Ponti is a male vampire who is hated by the other vampires because most of them are women while Omi is a soft-hearted orang minyak who drives his kind crazy because of his naivety. To make things worse, the villagers of Kampung Puaka are not afraid of supernatural beings, as they descend from lineages of shamans or are supernatural beings who have repented. What will happen to Ponti and Omi?

* Teringat : Lawak Ke Derr..bila Jozan wat lawak pasal MatLambung dgn Awek Cina dia tu....ha ha ha*

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]