WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Monday, September 3, 2012

MakDara Sambut Pengantin...

Selesai sudah perkahwinan anak MakLady minggu lepas. Sehari selepas majlis, MakLady dan anakberanak telah berkunjung ke rumah sepupu ML yg amat rapat dgn ML. Sapa lagi klu bukan MakDara!! Kunjungan beraya dan mmperkenalkan ahli baru keluarga MakLady kpd sedara mara merupakan amalan biasa dikalangan pengantin baru. Namun, kunjungan kali ini lebih bermakna kerana inilah kluarga yg pertama ML kunjung sjak raya.... hmmm sebelum ni sibuk dgn majlis sampai raya pn x sempat nak berkunjung...

Kami tiba petang tu dengan 2 hajat. Satu adalah utk membawa pengantin dan kedua adalah untuk memulangkan bekas hantaran yg telah dipinjamkan utk majlis tempuhari. Adatlah...klu kenduri kahwin pasti ada barang yg digunapakai dari koleksi sedara mara. Bak kata org - sambil selam minum air. Sambil beraya rumah MakDara kami pn singgah sebentar ke rumah mak sedara yg terletak selang 2, 3 rumah dari rumah MakDara. Sebenarnya xde nya istilah Sebentar or sekejap klu brada di rumah spupu dan mak sedara ML ni..!! Pasti lama nya hinggap!! Seronok dgn celoteh kluarga D'Adza....

InsyaALLAH kami akan ke rumah makcik ML ni lagi, dalam masa terdekat seblum menantu ML berangkat pulang awal September nanti. Sememangnya anak2 ML mmg senang dgn keluarga D'Adza, terutama MakDara dan anak2 MakDara. Anak ML pn amat rapat dgn all the uncle and aunties. But most of all, the love to visit Maktok Aa' & TokTam...  :) They're very close with the Adza's and the kids

MakLady : Love them so dearly.Muaaahhh.. :))
 ...

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]