WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Friday, August 3, 2012

Tamat Sudah Dejavu di Kinabalu



Sape tengok semalam nye ending cerita bersiri Dejavu di Kinabalu? Angkat tangan......

Waaaa....ramainya peminat DdK!!
Bagus..! bagus..! Sbb cerita dia pn best gilerrrr... Lagu OST dia pn, perrgggggg...syiuk dengar! Klu ada yg rindu nk dengar OST drama terhangat lagi tershahdu ni, dengarlah kat bawah tu. Lagu yg dinyanyikan oleh Aqasha dlm cerita tu... (lagu asal Butterfly ni adalah nyanyian Melly Goeslow featuring Andhika) Sumpah!! Mak rasa lagu ni lagu berhantu bgi drama ni. Buat ML tak sabar nk terus menanti kesudahan cerita yg menyusik sanubari, menrobek jantung ML ...aaarrrggghh.. tangkap shahdu Uolz....;)

Aduiiii MakLady sudah tangkap leleh masa tengok drama ni semalam....Diulang semula pagi tadi pn, meleleh lagi. Sedih tullll... menjadi sungguh watak yg dibawa Tiz Zaqyah....!!! Berjaya membawa ML ke dlm diri Nadira dan selami apa yg Nadira rasa...waaaahhh...betul2 Dejavu Uolz. Juz imagine how is she going to decide between her feeling and her heart.... between the man of her dream and the man of her true love. Secara logiknya, ada yg percaya bahawa kita akan tahu - siapa sijantung hati kita, disaat pertemuan, jantung kita akan bergetar. Dan getaran yg hanya kita dan mungkin sijantung hati itu, sahaja yang akan rasa. Sape yg penah rasa getaran tu akan faham, apa yg ML ckpkan ni. Macam lirik lagu BUTTERFLY - Bisa Ku Rasa Gentar Jantung Mu  [Klu masih tak faham lagi bleh klik kat link tu]


Sepanjang 2 , 3 episod terakhir, ML masih tak dapat meneka apa kesudahan cerita ni. Namun ada jugak hati ML ni....nk jadi pengarah masa tu! Hati ML kata Nadira akn meninggal dan Ammar akan pergi bersama cintanya utk Nadira. Si Bazli pulak akan merana sebab kehilangan Nadira coz deep in his heart, he knew Nadira loves Ammar dearly. Alkisahnya.... 


Tapi sayang , bukan akhirnya begitu. Sampaikan ke saat akhir pun, ML masih terpaku depan TV. Dah habis ke? Mcm tu ke endingnya....Cukup rasa tak puas! ML rasa hairan dan blurr skit dgn ENDING dia! 
Nak tau kenapa? 

1.   Well, klu Uolz tengok episod akhir dia semalam, pasti ramai yg dh tahu ending dia kan!  Pada pandangan ML secara Tak logiknya: Akhirnya Nadira choose what is meant for her and still have the feeling in her heart for someone that always there...forever and ever...[wahhh gituuu...] Pada awalnya Nadira menyintai Bazli tpi akhirnya Nadira temui her soulmate (Ammar). Sampai nekad nk kawin dgn Ammar wlupn dpt tentangan dari kakak, mak sendiri. Logika: Pada Bazli hanya sekadar sayang. Almaklumlaa..dorg kan dh kenal lama. Long b4 she kenal Ammar lagi. Tpi bila dia dpt tau Ammar mencintai dia kerana jantung kekasih Ammar ada pd diri nya, Dia kecewa dan menganggap Ammar tidak ikhlas menyayanginya. Konflik kat situ....then dgn senang she wants Bazli back! Ok then Bazli terima Nadira smula, sbb dia syg sgt dan tau Nadira sakit dan perlukan dia... waaahh lelaki idaman malaya ni Bazli ni..susah nk cari!! ;)) 

2.   Walhal secara logiknya, mampu ke jantung org lain "merasa" cinta walaupn dengan hanya menumpang badan org lain. Dan sipenerima jantung tadi boleh plak menerima getaran yg sama dgn org yg penah disayangi situan punya jantung tu tadi? Mungkin ML masih tak faham akan semua ni, tapi rasanya getaran Nadira bukan kerana jantung kekasih Ammar. Mungkin la kot, ada skit2 tapi hakikatnya, rasa cinta hanya lahir dr perasaan dan bukan dari jantung!!! Akhirnya Nadira memilih utk kembali pd Bazli. Wlupn dia tau Ammar adalah her soulmate tpi tak semestinya dia akan bersama lelaki yg tidak menyintainya. Atas rasa bersalah dan tidak mahu melukakan hati ramai org termasuk Bazli, dia minta dinikahkan...[hmmm..logik la bila hati dah frust, fikiran pn dah tak ketahuan, maka apa saja dibuat keputusan samada mengikut hati, nafsu maupn sekadar melupakan luka..]

3.   Sebelum tu, watak Nadira digambarkan nazaq tpi terselamat [belum sampai ajal lagi..] dek pembedahan ke dua menggantikan jantung baru. Logika: mungkin utk selamatkan Nadira dan membuktikan bahawa bukan jantung si arwah kekasih Ammar yg "mencintai" Ammar tapi Nadira sendiri? Yang tak logiknya: Dlm masa yg begitu nazaq, sempat lagi buat pembedahan dan Siapa kah penderma nya? Ade kena mengena ke dgn ending nnti? ML masih lagi berkata2 dlm hati.... apa sudahnya nanti..

4.   Masa pernikahan mrk, Bazli menjemput Ammar agar hadir ke majlis pernikahan. Ok fine! katanya Nadira masih sayangkan Ammar. And Ammar was there for the sake of ' nak jadi kawan' Nadira. Nak kongsi kebahgiaan bersama... "what?..logik ke tu? " did i miss something here? hmm mayb secara logika:  masa tu Bazli ingat Nadira dh xde harapan lagi so untuk memberi semangat pd Nadira utk bertemu dgn Ammar so that she knw yg Ammar tetap sayang dia? And Ammar terima pelawaan Bazli setelah tau yg Nadira mmg cintakan dia Hope to be with Nadira di saat2 akhir....tambah plak bila Nadira kata, " awak tau apa yg saya rasa...." but masa kat hospital kenapa Ammar xde sama plak? x nmpk batang hidung nya..Perlu ke ke KLIA to catch the flight ?? Mungkin ke Jantung penderma tu, belongs to Ammar???... hati ML masih berkata2..tak puashati sungguh...!! .

5.   Then come the ENDING PART: Tetiba dah 3 tahun kemudian, Ammar pulang semula ke Malaysia. Boleh plak terserempak dgn Nadira kat KLIA. Mereka saling bertentang mata dan "jantung" mreka sekali lagi bergetar....hhmmm yg tak logika: nape plak tak bersapa? mrk mcm tak kenal each other? walaupn mrk dpt rasa getaran bila kali berjumpa....ML confius di situ.....Yang logika: mungkin jantung yang Nadira terima kali kedua tu jantung org lain? Namun memandangkan seblum ini, perasaan yg Nadira rasa masa dia mula jumpa Ammar dlu di Kinabalu adalah ASLI tanpa melibatkan jantung kekasih Ammar. Maka bila jumpa kat KLIA tu, getaran Ammar & Nadira terjalin kerana mreka benar2 each other SOULMATE, walaupn kini Nadira tidak memiliki jantung si kekasih Ammar lagi...Mungkin di kala itu, adalah Dejavu mereka ketika di Kinabalu suatu masa dlu??.... 

Perrrggggg... Logika ke tak, drama slot Akasia TV3 dah pun TAMAT!
walaupn penuh dgn kemungkinan gtew...ha ha
MakLady ni Over tau, marah la plak nnti, tuan pengarah DdK ni...
Brangan la ML ni nk jdi pengkritik tempelan..ha ha ha

So Uolz ...mcm ner? Sama tak ENDING Uolz dgn ending Dejavu di Kinabalu ni? ;))

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]