WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Tuesday, August 14, 2012

Entry BerHabuk...

Assalamualaikum 

Salam Ramadhan Semua..
my darlings Bloggers

Entry ni sebenarnya dah lapuk. Sbb dok dlm draft dah lama rupanya. 
Masa ML godek2 terjumpa entry & gambar yg tak publish2 rupanya...
ML terlupa atau terlepas pandang akan entry lapuk nirupanya..

isshh... brapa bnyk rupa nya daaaaaaa...
hehehe

Oklah - jom kita tengok apa yg ML missed to share. Sebenarnya photo2 ni, diambil masa ML attend satu
event anjuran satu BRAND ni. Malas la nk cerita panjang lebar pasal event ni. Nnti luka lama menanah kembali...apa yang penting. masa event tu, ML dapat berkenalan dan berjumpa dengan bloggers yg hebat2!!

Memang teruja. Memandangkan ML ni dah masuk dlm kategori agak "veteran", trasa ganjal pada awal. 
Almaklum FIRST time menonjol kan muka ML kpd umum semenjak jadi unofficial blogger. Tu pn sbb dapat jemputan dan utk memenuhi jemputan sahaja...Klu tak, malas gak.... [ML sebenar2nya lebih suka pd LOW Profile Life...xsuka org tau sangat pasal life kita. Lgipn ML bukan artis, celebriti, jauh sekali ahli muzik atau ahli sukan berbakat ...oh No! No! NOOOOOO.... Im juz an ordinary MakLady ... ;))

issskk melalut la plak ML ni - teruskan kpd story asal kita hokey ML....

Apa yg dipelajari adalah sesuatu yg berharga kpd bloggers yg hadir. Contohnya, we shared idea, concept dlm melaksanakan tugasan yg diberi. Kami dibahagikan dalam satu kumpulan seramai 6 org tiap kumpulan. Tugasan pertama - Sketsa Muzik 
Pada peringkat awal, dlm acara selingan event tu, the bloggers
took part dlm sketsa pendek. Diberi tugasan utk melakukan
lakunan sambil "menyanyi kan" lagu yang diubah lirik kpd
situasi yg diberi. (rekaan kumpulan) - sangat mencabar....
Kumpulan MakDara yg wat persembahan pertama..
 Kumpulan ML plak tak ketinggalan. Nasib baik ada Maria Elena. She came out wt an idea and together with other male bloggers, we did well. Unfortunately, we didnt win !! Anyway, it's fun to learn something from this segment. We can create something different from something is already exist. And with that, we bring in a new meaning into the worth of blogging. Kat event tu jgk, kami dapat bnyk ilmu dan berkongsi idea dan pengalaman among bloggers. ML mmg kagum dgn talent and ideas and they willing to share! That's the beauty of it. Sharing is Caring ...
Bloggers yang terlibat sedang beraksi di pentas...
Then come the next segment : How to create a vBlog. Menarik sgt. Selain dr vblog, kami diperkenalkan dgn pembikinan Vidoe utk dimuatkan dlm YouTube. Kan skrg ni ramai bloggers yg minat utk muatnaik, video mrk dan menjadi tatapan ramai. Ramai pn yg femes sbb video mrk. Antara mereka yg berjaya adalah Maria Elena. She loves wat tutorial via her YT videos.[walaupun ada masanya she create Haters]. Well itu lumrah what! Bukan semua org suka kita! Masing2 ada hak masing2. Peduli kan je.. Janji video kita masuk YouTube dan rating baiiikkk punyaaaaa... ;)) Thanks for ML - lebih penting.....
Selain menjadi blogger yg hebat,
ML kagum dgn blogger pilihan ML ni. Sape lagi klu bukan
si gadis yg COOL .....Maria Elena!!! Beliau sering
dijemput utk bagi TALK. Trust mea, Her Talk Sgt2 Superb!!
Best giler ... sampai rasa mcm tak cukup masa je..
With her natural style, ML LIKE sgt2. She's slamber habis.
ML mmg suka tgk how she handle her haters.
And her spirit shared, make her stays
COOL & ADORABLE even more. 
Go Maria! Go...
So do the rest of the bloggers yg sempat ML jumpa pada hari tu. Masing2 ada keistimewa sendiri. ML mmg kena belajar dengan mereka ni. Selain dari skill tersendiri utk majukan blog, mereka ni sudi berkongsi pengalaman mereka bersama.
THANK YOU for sharing wt me :)  I LOVE UOLS so very much .. ;)) - GAMBAR ADALAH DARI KOLEKSI MAKLADY


Siapa Kenal Bloggers yang ada dlm photo ni...,
sila angkat tangan..... Ohh ada makwe kat blakang tu kenal
kami laa.a..ha ha ha...femes gak kitorg kan..kan ..kan..
ha ha ha - mode: ML perasan!!!!!

Kami sempat bergambar dengan Maria Elena

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]