WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Thursday, August 9, 2012

Kidnap Nasi Briyani Bukhara

Assalamualaikum
Nasi Briyani Bukhara Ayam Special
Jangan ade yg terliur plak tenguk gambar kat atas ni yer... Kuatkan iman Uolz!! Lagi bbrapa jam je lagi nk berbuka..... Harapan ML atleast ada lah antara yg membaca entry ML ni, tak pening kepala nk pikir - nk makan apa hari ni..??

Nasi Briyani Bukhara Ayam Special - inilah menu utama semasa MakLady berbuka puasa semalam bersama, MakDara (sepupu ML yang gojes & sporting ni...I love u ) dan tak ketinggalan Princess ML, Elia. Sebenarnya, dah lama jgk mengidam nk makan nasi Bukhara yg super duper sedap ni. Jadi bila Elia mencadangkan - apa lagi bagai ngantuk disogok dengan bantai peluk la ML. Disokong pulak dengan rekemen MakDara, maka ke Restoran Syed la destinasi seterusnya kami dlm misi KIDNAP kami kali ni. Yeeezzaaaa... kami anak beranak telah berjaya KIDNAP MakDara yg dari asal lagi mmg dgn sukarela diKIDNAP. ...ha ha ha.. Ade ke org RELA dikidnap? hmmm... takde kan...!!  Tapi dengan kami - Kami Ade! Ko Ade???....

Haaa.. ini yg MakLady nak story sebenarnya -  Sessi KIDNAP kami bermula seawal jam 3 petang semalam waktu tempatan. Kala tu, MakDara telah pun sampai disebuah daerah. Setelah menerima Sistem Pesanan Ringkas dari CikBoss ML, akan lokasi MakDara maka ML pn bergegas ke sana. Ternyata MakDara telahpn berada disitu dan siap sedia utk menjadi habuan KIDNAP kami... Jeng! Jeng! Jeng! Ini adalah peluang yg dinanti2kan. Kereta MakDara kami ekori dan terus memintasnya. Tanpa membuang masa, MakDara dengan senyum lebar menghampiri kereta kami. Pintu pn dibuka dan MakDara dengan wajah yang berseri2 dengan senyuman, memasuki kereta kami tanpa was was ..ha ha ha ha..
Wajah MakDara yg berseri2 setelah
menikmati keRelaxan ketika sessi rawatan
FACIAL.. Muka MakLady tak menerima
rawatan sbb tu mcm rupa org menahan lapar
 & dahaga ketika berpuasa...cewwwahhh...
hehehe
Uolz nk tau tak - ke mana ML & CikBoss ML bawa MakDara sebelum ke Restoran Syed??
 [yg pemes dekat dgn Taman Permata Ulu Klang, Selangor...(betul ke alamatnya ni...?) ]
Mesti Nak tau kannn.... setelah misi KIDNAP berjaya dilaksana kami dah lama merancang dengan pelan pertama - Singgah di sebuah pusat rawatan utk manjakan diri. Di sana, MakDara & CikBoss menikmati layanan yang terbaik dari pemilik SPA. Ketika ini, CikPrincess @ Erin tak join lagi. [Ada hal she gonna join us later] Memandangkan ML tak wat facial sbb takut tak sempat nk berbuka puasa plak nnti, ML manjakan diri dgn my gadget jer. Tkasih CikBoss sbb dapatkan gadget baru utk ML brmain2..hehehe. Almaklumlah... bukannya kejap tau nk wat facial ni. 2 jam setengah nak spent semasa sessi memanjakan diri dalam misi KIDNAP kali ini. So ML tak de la boring sgt menungguuuuu..

Dalam memastikan kita punyai kulit yang sehat, proses ini juga memastikan wajah kita sentiasa segar dan pengaliran darah ke muka nampak lebih natural. Tak perlu rawatan yg canggih2. Botox bbagai. Cukup dgn rawatan pemulihan sel. Proses demi proses dilakukan. Bukan sakit tapi syiukkkk! Tambah kata mereka masa proses membersihkan sel, jerawat & blackhead pn, tak de la sakit sgt. Lembut je cara pekerja di pusat Spa ni wat keje. Terasa Relax dan dapat merehatkan minda seketika. [ Uols pn bleh lelapkan mata & terus terlena..] Inilah dinamakan Memanjakan diri. 

Bukan senang nak dapatkan wajah yang segar & sehat. Muka ceria selalu tak semestinya sihat. Muka sihat tak pulak bergantung kpd senyuman menawan 24jam. Penjagaan kulit muka pn perlu. Lagipun setelah menerima rawatan nanti, kulit muka akan lebih gebu dan lembut serta beri2 selain memastikan sel kulit lebih sehat dengan rawatan mengikut tawaran penjagaan yang sesuai dgn kulit kita. 

Uolz tengok la sendiri..... dalam entry blog kesayangan MakDara mengenai pengalaman diKidNap dlm   bicaramakdara. Misi kidnap dan membawa kepada "penahanan" beliau semasa bersama kami..... ;) 
Bukan saja si kena Kidnap yang dilayan super tiptop tapi
si Kidnapper pn diberi rawatan yg BEST sangat2 katanya
- sambil awt PEACE kat ML yg tak wat apa2 rawatan ni :P
https://lh5.googleusercontent.com/-CnagOKQ_P0w/UCIyCE8K_iI/AAAAAAAALPo/WVcZ-I6l7VI/s2560/1344418251539.png
MakDara plak, diberi rawatan muka yang
menRelaxkan minda & mencantikkan lagi
wajah ... lepas ni fresh la minda MD dan
boleh la wat skrip lagi, dan lagi..
dan lagi..dan lagi..

HASILNYA....???
Uolz tengok la sendiri.....
Wajah elia + MakDara setelah dimanjakan...
BerSeri - Seri bagai bidari... I loike...
Mesti teruja.... dan kalu ada antara Uolz yg nk diKidNap oleh ML & CikJejariruncing, sila rajin2kan diri join BlogDearLady dan sape tau, sessi KidNap akan datang - bersama MakDara, MakLady & MyPrincesses Erin & Elia @Jejariruncing ke Salon bersama2 lagi.... ;))

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]