WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Thursday, July 12, 2012

Rasa Macam Baru Semalam ..

Kenangan bersama tersayang adalah saat yang paling dinanti nanti. Inilah yg MakLady nk abadikan dlm entry kali ni. Sebenarnya, kenangan BERCUTI bersama tersangatML mmg banyak. Alhamdulillah syukur atas nikmat ALLAH s.w.t Almaklum laa...family MakLady ni mmg suka "percutian bersama" memandangkan kami jarang dapat berkumpul semua skali dalam satu masa. Bila ada masa yg terluang mcam ni, semmgnya kami tak lepas peluang.

 Seperti yang dijanjikan, family ML berCUTI CUTI MALAYSIA ke Pulau Mutiara! Bukan main seronoknya my darlingz ....tambah plak masa tu, my CikBoss baru habis tamat pengajian. So masa inilah (Mac2012) yg ssuai utk berjalan2 sambil cuti mata & minda... ;)  Ikutkan kami dh lama tak Utara ni. Plan Melancung ni,  dh dirancang bebrapa bulan sebelumnya lgi. Banyk aktiviti tersusun termasuk lawatan ke Muzium Anak Patung, melawat sahabat karib ML di Jelutong. Taklupa juga dlm pelan cuti kali ni, kami teringin nak melawat daerah Butterworth.
Sebenarnya, sebelum ML menetap terus di KL ni. ML dah jelajah merata tempat. Sabah, Sarawak smua dh pegi. Masa tu, my darlingz masih kcik2 lagi. Kat Butterworth ni pun kami penah stay. Sbb tu, bercadang utk melawat dan mengenang kembali nostalgia ketika menetap di kawasan persisiran pantai ni. Mcm ML cakap tadi, banyak memori yg tersimpan di daerah ni. Sudah pasti my darlingz teruja utk ke sana... sebabnya? dorg ni pn TERUJA nak gi tengok, "Tempat Jatuh Lagi DiKenang..." inikan plak tempat bermain di awal zaman persekolahan.

Bermula dengan destinasi ke Seberang.....hmmmm....klu nk bercerita dari mula rasanya panjang sangat. Dari awal perjalanan [KL] hinggalah kami sampai ke destinasi [Penang] bnyk peristiwa & kenangan yang berlaku, Klu nk diceritak mau bleh wat Novel ...[hehehe kalah Alaf21..] Apa kata ML share gambar2 je ...tapi ML akan bercerita melalui pengembaraan MakLady and family. Amacam? OK ke idok, Uolz nye...??

Bermula dengan perjalanan dari hotel kami di Batu Feringhi terus menaiki Feri ke Seberang. First time, melalui highway di persisiran pantai - yg dulunya masih dlm pembinaan- pengalaman yg nyaman. Sejuk mata memandang. Okey Uolz kita terus kan perjalanan menghala ke satu destinasi .... masing2 dalam kereta VERY EXCITED bila tengok pembangunan sekeliling. Dah rupa mcm rusa masuk kampung....:Silap aribulan dah mcm Jakun~!! hehe Namun apa salahnya - berperasan ala ala Tourist tempatan kennnnnn.....
 Firstly, kami sarankan "kita makan dulu" sbb masing2 dah lapa... Nk ke mana? haaaa..dgn cepat kilat my girl minta singgah kat satu Taman Perumahan ni... Kat sini lah letaknya restoran kegemaran kami suatu masa dlu.. Bgi mrk yg selalu ke Teluk Air Tawar pasti tahu restoran corner lot ni...... 
 Taaaraaaaaa... ini lah dia..keadaan restoran tu, [ alamak akak yg tudung biru ni plak interframe....] Tapi xpe..masih leh nmpk hiasan dalaman kedai ni..Dah sangat berubah Uolz... dlu biase2 je.. Makanan kat sini mmg sedap dan harga pn berpatutan. Masa kami kat sana - ML masih ingat lagi tauke kedai ni... :)) Seronok dan teruja berada di kawasan ni. Mula la datang memori .... nasib baik tak nyanyi lagi..MEMORI daun pisang....Uolzzz... hehe Lama jugak kami lepak kat sini.....
Satu lagi kejutan - "klinik ni ada lagiii???" itulah ungkapan kami bila terpandang Klinik yg selalu ML kunjungi bila ahli family sakit demam. Ntah2 kad kami pn masih tersimpan kat sini..huhuhu... akan deretan kedai2 dari arah parking slot. Mak aii..ingatan ML masih segar akan keadaan kedai2 ni. walaupn dah berpuluh tahun...
Restoran tadi ... dari arah luar. 
 KEMUDIAN ..
kami teruskan perjalan ke skolah my darlingz dlu.....
 Tempat Jatuh Lagi Ku Kenang....
 Menyusuri jalan dan melihat akan suasana sekrang - 
tak pernah plak di hati ni dapat membezakan realiti dan memori.... 
segalanya bermula di sini..... Rasanya hari itu, kami pulang
dengan hati yg AMAT lega dan puas. Atleast tercapai juga segala
 aturcara perjalanan hidup dan impian - kami.....
 ALHAMDULILLAH...
Jangan lupa...Nantikan lagi kenangan CUTI CUTI MALAYSIA kami seterusnya.....

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]