WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Thursday, July 26, 2012

Masa Zaman Sekolah Dulu...

Salam Semua..

Ingat Tak Korg Masa Sekolah2 dlu ? Lebih kpd zaman skolah rendah kot....

Akan Makanan Paling Uolz suka beli & makan masa tu...

Well, klu ikut kan, smua yang boleh dimakan masa tu, were "the best thing" ever for us kot... Kira klu nk cerita mmg bnyk Favourite ! I can only name a few here. Macam  kanak2 lain, Pantang ade duit lebih skit, sampai la ML ke kedai yg tak berapa jauh dari rumah. Maupn masa di kantin skolah, pasti makanan ringan ni yg ML cari! Kini Smua nya sentiasa menjadi kenangan yg menggiurkan. he he he

Klu nk tau, masa zaman tu, inilah kira makanan yg ada yg kira paling BEST in the world Uolz. Hmmm ye laa masa tu mana ada KFC, McD, PizzaHut.... Cuma yg bestnya, wlupun macam tu, kami kanak2 dah kira BEST dah.... Kadang2 tu, terasa teringin! Yang syiuk nya, sampai skrg pun masih ada lagi yg jual makanan Fav ni. Pasti ML dan kawan2 seangkatan masih ingat kegilaan kami dulo dulo.... 

Now time anak-anak plak merasa....Bak kata org tua, klu tak de DULU mana kan ade SEKARANG!

Mungkin ada antara nya menjadi fav Uolz gak. Anyway, ML sempat kumpul berapa2 contoh gambar (terimaksih kpd cik google.com ) ...utk imbas kembali nostalgia zaman kanak-kanak Ribena... ;))

Sengkuang Calit
 Ais Krim Malaysia Aneka Rasa
Ais Krim Potong @ Ais Krim Tikam


Biskut Butang

(KIRI) Gula Ketuk2 @ Gula Kok-Kok.
(gula ni sangat keras jadi kena ketuk2 dlu}
Gula-gula Arnab 



Gula-gula Tarik


AIS KEPAL 
Kredit utk lukisan di atas :
(sejarah aiskepal- dari lukisan Lat - Budak Kampung)

Uolz masih ingat ke lagi fav food masa zaman kanak2 ? Best kan, ingatkan semula nostalgia hidangan perut masa DOLU DOLU.....

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]