WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Tuesday, July 10, 2012

Based On True Story

Movie Love TrianglesMovie Love Triangle title card


Lately ni, ML suka gak tgk drama or Movie yg berkisar mengenai kehidupan harian kita. Tambah plak skrg ni bnyk la plak DRAMA yg best2. Xkira la dari kita sendiri mau pun dari luarnegara. Apa yg penting isian dan jalan cerita nya menarik! Berkisar kan kesah benar kkdang crita ini dipertontonkan. Mostly, kesah Cinta ...Cinta...dan Cinta!!Mcm2 jenis Cinta ada! Agaknya masyarakat kita ni lebih gemar akan kesah cinta sbb tu pengusaha filem gemar wat crita mcm ni. Tengok sj la contoh2 cerita kat atas tu...basiccally menceritakan kesah cinta kesah benar masyarakat kita. Mungkin utk menyedarkan kita sekali gus mencerita kan perihal situasi itu sendiri. Drama kat dlm kaca TV tu semestinya related dgn hubungan kehidupan kita, termasuklah adegan-adegan CINTA terlarang maupun SKANDAL... 


 yezaaaa....Skandal? Itulah istilah masa kini utk menggambarkan ssuatu hubungan yang tidak diketahui oleh org lain. Pendekata, skandal ini umpana hubungan tidak terang2. Sorok2. Mcm org skrg ni panggil hubungan antara 2 insan yg bercinta secara sembunyi2 atau Kekasih Gelap! Senang cerita, pasangan yg tak sepatutnya bercinta atau berhubung rapat takkala mreka sudah pn berpunya atau berkeluarga. Namun ada juga Pasangan kekasih gelap ni, dikalangan pasangan "kapel". Mereka dipercayai menjalinkan hubungan mungkin dengan org lain atas sbb tertentu.Cuba Tengok je la sekeliling kita skrg, ramai berlumba2 nk ada skandal sana sini. Pasti ada kan? ML berani cakap mcm ni sbb ML sendiri tengok dan dengar dari pengalaman rakan2 ML. Bila diselidik: kata mrk, skandal semata2 utk isi kekosongan, tak kurang juga yang bagitau, mrk xpuashati dgn sikap pasangan mereka sbb tu mereka berSKANDAL ?? hhhhmmmm  like that arr?

Ada plak antara skandal ni, katanya, terpaksa "skandal" atas desakan hidup. Ape yg terdesak tu, ML pn malas nk amik tau. Paling ketara sbb "nk ikut trend" dan " tak bahagia" dengan pasangan sendiri... ada jugak tu, skandal sbb utk "cuba rasa" mcmne rupanya? Namun apa jua jawapan mrk, ML tidak dapat menafikan, fenomena ini, kerap berlaku dikalangan mreka yg sudah berkahwin makin menjadi-jadi. Tak kira la pasangan muda atau lewat usia. Sedar x sedar, semua ni berlaku atas sikap & gaya hidup bersosial masa kini. Bukan nk kata apa lah... ada juga  rakan-rakan ML ngaku dgn ML bahwa SKANDAL mereka sebagai... "NORMAL LA TU..." coz zaman dah berubah. Tambah d zaman cyber - segalanya dihujung jari anda! katanya lagi....



Terkedu kejap ML ..mula timbul rasa takut utk memikirkan tentang situasi di atas tadi, mungkin mampu mendorong sikap CURANG pasangan. MasyaALLAH ...tak payah la nk singgah sampai ke sana. Klu ada yg terlajak, kita boleh saja pulang ke pangkal jalan (pasangan masing2). Terima la pasangan kita seadanya....ML ni bukanlah "ustazah" tpi berharap bebenor mereka ni - menoleh ke belakang sebentar utk sentiasa mengimbas kebaikan pasangan dengan penuh kasih syg dan tanggungjwp. Kena la ingat selalu bahwa  ALLAH temukan jodoh dgn kita org yg terbaik di sisi ALLAH! Kenapa senang2 nk lupakan segala pemberian ALLAH? semata2 inginkan kesempurnaan...sedangkan kita MANUSIA ni mana ada yg sempurna??


Tak perlu la sampai melanggar hukum hakam agama dan kepercayaan pasangan masing2, semata-mata mengejar CINTA TERLARANG. Tak kurang juga yg ikut nafsu, perasaan ingin "bebas" dari ikatan lebih membuak2 bila mana terdapat rasa bahagia ketika bersama dengan org lain. Mula lah datang semangat seronok utk terus hidup dgn org lain demi perasaan. Mula lah, pandang pasangan yg sediaada , serba tak kena. Ada saja cacat cela wlpn org tu dah cukup sifat utk jadi pasangan kita. ALLAH tahu apa yg terbaik utk kita, namun ALLAH tetap akan uji kita dengan pemberianNya. Mungkin kah kita akan redha atau kita akan berpaling tadah... dengan hikmah dan dugaanNya? Samada kita akan tetap dirahmatiNya dengan segala pemberian yang terkhusus utk kita...atau sebaliknya. Hanya ALLAH yg maha mengetahui.....:)


[* alhamdulillah . Skrg 1.23tghari.. kita solat zohor dlu.. :))

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]