WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Sunday, July 22, 2012

GOLD are Millionaire's Best Friend

Afterall, aint Diamond are GIRLS bestfriend? hehe 
Assalamualaikum my bloggers. Mcmne puasa hari ni? Hari penuh keriangan mcm hari minggu ni pasti ada yg rasa bersinar bahagia sbb bersama tersayang kan.. :) Seronok nyaa.. 

Sbb tu, Hari ni ML tunjuk gambar2 "sinar keemasan" harta dunia ni, yg bersalur atau 100% tulin EMAS! waaaahh mewah kita hari ni..he he he [gambar je Hokeeyyy!!]



Well Uolz, I remembered the day my BFF texted me, saying "I wanna be a millionaire about time I'm .... " then with a humor tune I answered, " InsyaALLAH, if we struck a gold mine .. " hehe..


Hmmm... gold mine?? Kat mana ada lombong Emas lagi kat sini... RAUB maybe!! Tu pn tak sure ade ke lagi emas kat sana...huhuhu. Hmmmm worst come to worst we have to marry a taukey emas kot...
Anyway, As for me, klu nk berangan tu ... boleh je.cuma ML tak minat sangat nk jadi millionaire ni. Susah hidup.. Biarlah sederhana dlm segalanya. :) 


Tapi ade je org kat luar sana yg CRAZY about GOLD! .. 


Luxury China
GOLD plated infiniti G37  & GOLD plated CellPhone in China (2011)


Luxury China
A GOLD Bathtub @ Millionaire's Fair in Beijing (2006)







GOLD Iphone by Appl
Topi yang bernilai berjuta USD - Gold + Black Gold
Gold luxury aquarium made with 24k gold deSign


GOLDIES Istilah baru MakLady utk penggemar EMAS masa kini. Koleksi yg Maklady jumpa masa google kat internet pasal GOLD... Emas ada di mana2. Hanya mrk yg mampu sahaja yg layak memiliki Emas. 
Klu setakat emas 916 atau jongkong emas maupun duit syiling emas tu, bleh laaa MakLady beli... Tapi kena tengok pasaran jgk. Bukan setakat boleh pakai utk hiasan tapi ada masanya leh wat investment. Cuma jgn terlibat dengan illegal investment sudah.....
Anyway, Utk penggemar EMAS berhati2 berurusan. Jgn sampai tertipu - ingat emas 916 tpi sebenarnya emas
Actually ade bnyk lagi benda yg Uolz x dapat nk imagine, dorg wat dari emas...

GOLDIES Istilah baru MakLady utk penggemar EMAS masa kini. Koleksi yg Maklady jumpa masa google kat internet pasal GOLD... Emas ada di mana2. Hanya mrk yg mampu sahaja yg layak memiliki Emas. 
Klu setakat emas 916 atau jongkong emas maupun duit syiling emas tu, bleh laaa MakLady beli... Tapi kena tengok pasaran jgk. Bukan setakat boleh pakai utk hiasan tapi ada masanya leh wat investment. Cuma jgn terlibat dengan illegal investment sudah.....
Anyway, Utk penggemar EMAS berhati2 berurusan. Jgn sampai tertipu - ingat emas 916 tpi sebenarnya emas
Actually ade bnyk lagi benda yg Uolz x dapat nk imagine, dorg wat dari emas...




Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]