WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Monday, July 16, 2012

Maklady + CikBoss @ BlogGOpolis

Assalamualaikum ...
Wahai Rakan rakan Blogger...
How was your MonDay?...
Harap semua nya Sihat Belaka...;))

Tiba masa utk ML berceloteh pasal seminar blogopolis baru2 ni. Nak share pasal detail rasanya idok ler pandai nk bercerita. Apa yg mak lady leh ckp kat sini, the event was ar S-U-P-E-R-D dupperrrrr!!! Banyak aktiviti dan penglibatan para speaker pd hari tersebut. Mereka terdiri drp golongan para pro & mahir dlm bidang masing2. Mereka sebagai SPEAKER dan selaku panel yg memberi pandangan dan panduan kpd kami, peserta programi. Bukan senang nk dapat ilmu sebegini hebat dalam satu masa (1hari) dari 18 org pakar sekali gus! Mana nak cari beb....[ko adooo..?? ]  ;) 

The DoorGift - by partners
Dengan semangat yg menebal "inilah" ML gagah utk menimba ilmu wlpun terpaksa melepaskan hari cuti hujung minggu. MakLady & CikBoss berkobar2 seawal 8pagi - dah pn brada di Hotel Concorde KL. Acara pagi ni nmpk meriah dgn hadirnya bebarapa peserta (bloggers) yg awal datang mcm kami! Taklupa juga pihak penaja yang menyediakan cenderahati utk peserta seminar @ BLOGOPOLIS kali ni. Nasib baik laaaa...ada yg sudi menjadi Partner dlm majlis yg julung2 kali di Malaysia ni


OKLAH ...jom bersembang pasal "doorGift". Apa yg menarik pasal  door gift ni. Diterima dlm begshopping warna putih. Dlam beg tu, ML dapati sehelai kemeja putuh dan segelas mug berserta handbook. Selain bbrapa voucher dan info mengenai penaja tersebut. Setelah melapurkan diri & mendaftar, ML & CikBoss dijemput utk minum pagi di ruang lobi dewan.  Setelah minum ringan (breakfast) dan menerima doorgift tu tadi, kami pn beredar ke arah dewan berlangsungnya seminar tersebut. 


Bila melangkah kan kaki ke dalam dewan, terpandang hiasan yg simple tpi menarik dari pihak penganjur. WOWWW...hebatnya...mmg cantik hiasan yg tersedia utk majlis tu.. Mmg selesa berada di sini. Selesa dgn hiasan dan kerusi bertemakan warna biru (yakni tema Nuffnag kot..hehe) tersusun rapi. Menantikan utk dipenuhi. Staff mrk pn amat baik hati dan mesra pelanggan membantu kami semasa didlm dewan. ;") Dewan pada awal nya kelihatan "kosong" kini dipenuhi oleh para hadiran ygn turut sama. Mmg best gak laa.... Xde lah tercari2 tempat duduk sebab FREE SITTING!  
Kelihatan sebelah kiri pentas ada BIG SCREEN....
Para peserta sedang mencari tempat duduk yg sesuai & selesa

Pada masa yg sama, ada jugak blogger lain yg turut serta. Ada gak yg Sempat  ML bertanya kabar dan bergambar sebelum mula majlis. Ada yg kami kenal dan tak kurang jgk yg rasanya tak penah kenal pn...Tapi yg best nya hari tu, ML sempat berkenalan dgn bloggers baru. Yang seblum ni kami tak penah bersua muka. Mereka ni, dengar cerita, ada yg baru je mula berblogging. Seronok btul berbual. Rasa mcm dah lama kenal, Almaklum laa...we are talking the same channel. Selain mrk ni, ML dan CikBoss juga berbual dgn blogger yg sedia kenali. Nnti laaa..bila ada masa ML sertakan gambar2 mrk di entry lain. [tunggu kawan2 lain tag pic utk tatapan semua]
Suasana dalam dewan Ballroom dari tempat duduk ML
Kelihatan para tetamu sedang mencari tempat duduk mrk
Ingin rasanya ML gambarkan suasana sebenar tentang suasana hari tu tapi sayang seribu kali sayang, ML bukan nya wartawan maupn jurugambar PRO!! [maaf, sbb xsempat nk amik gambar yg menarik sbb hanya guna camera hp ML je ] Skurang2nya ML dapat snap photo masa sbelum dan semasa seminar berjalan, wlpn sekadar guna hp. Pasal seminar tu plak ML mmg teruja sebab difahamkan speaker yg bakal memberi taklimat bukan calang2 org. Mrk ni pakar dan berpengalaman dlm bidang masing2. Apa yg ingin mereka kongsi pasti mampu menajamkan minda dan idea utk majukan blog di masa akan datang....

AlamaK! ada lagi  08 minute + utk acara bermula.
Sempat ke tak aku pekena bfast dlu ni.....hehe

Pengacara Majlis "SOFIA" mempengerusikan majlis..
"Ladies & Gentleman....."
Sebenarnya ML tak nak hampakan rakan2 yg ingin tahu - macamana best tak? seronok ke?-
Apa yg boleh dipelajari ? Apa dia segmen2 yg disediakan? Apa pelajaran yg diajar semasa hadir majlis bloggopolis ini?? 


Ammmmbbbooooiiiiiiii... bnyk nya persoalan nya ni..... ML pasti, Uolz semua sure teruja kan..nk tahu?? TETAPI.... bukan sekarang ML nk bercerita. Tetiba mata ML terasa mengantuk la plak..... [skrg jam dah pukul 1.19am] Apa kata, kita sambung semula di entry akan datang....boleh??

* MAAF : gambar yg diambil dari hp murah ML hehehe.. tapi dont worry! CikBoss ade snap a few photo with her camera. So do her fellow blogger friends. InsyaAllah, Nnti ML uploadkan bila terima tag dari mrk ..;)) *

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]