WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Sunday, July 1, 2012

Bila MakLady Turun Padang...

Gambar Ihsan dari RTM1
Rancangan: Generasi Y
Musim 2
Bila saja MakLady dapat greenlight utk berkongsi dgn my follower, barula MakLady berani nk share pengalaman ini. Almaklumla...kennn. Bukan xpenah rasa semua ni, cuma bila dah tahap senja menanti maghrib ni, rasa teruja la gak, bila dpat lalui SEMULA saat2 yg jarang dpt dikecapi begini...

Wlupn lately ni MakLady mmg busy.. kira terlebih sibuk dgn appointment demi appointment. Xtido malam utk siapkan keje. So Biasa lerr tu kan! Nmpk la MakLady wat keje... Sbb nanti, ada la plak yg "sakit pulak hati ni.." klu tengok MakLady 'goyangkaki'....to make sure kaki MakLady ni bergoyang dan bergerak cergas - kena la turun padang...

Peluang mcm ni Maklady x mungkin lepaskan. Biarla apa org nk ngata! Yang penting kita lakukan ssuatu keja tu dengan IKHLAS. Mcm topik yg diperbincangkan petang tu - Buat Baik Berpada-pada.. MakLady lakukan seperti yg ditugaskan. Bukan susah pn... Jadi pengiring cikBoss MakLady. Bukan takat tu je tau... Selaku PR bidanterjun MakLady kena pastikan perjalanan ke lokasi diatur beres. Pakaian disempurnakan mengikut program. Text perbincangan kena sediakan. Sediakan maklumat dan keperluan pihak yang berurusan. Pastikan perjalanan ssuatu event lancar..  Seronok jugak rupanya jadi PR ni yer... :) 

Menjadi tanggungjawap MakLady tentukan segala appointment ditunaikan sebaik mungkin. Dah menjadi amalan MakLady klu buat appointment, pastikan kita tunaikan mengikut masa dan waktu yg ditetapkan.Jaga disiplin diri. Sebab tu, tiap kali temujanji, kami bersedia lebih awal dan pastikan kami berada di lokasi seawal dari yang dipinta. [Lagipn dah lama MakLady tak ke lokasi penggambaran. Excited terlebih kot..hehehe]

OKlah, utk tatapan Uolz, MakLady snap some photos. Ada yang diterima dari pihak RTM1. Korg tgk la sendiri gambar2 kat (bawah ni ). Semua photo sempat dirakam masa MakLady temankan cikBoss MakLady ni, wat rakaman di studio utk rancangan Generasi Y @ TV1. Rakaman berlangsung selama sejam. Terimakasih kpd pihak RTM1 atas undangan. Layanan diberi memang TipTOP. Terimakasih En Penerbit ;) Klu ada program lagi, jemput2 la lagi..;)) 
Setibanya ke dalam studio rakaman...Sempat snap pic
pandangan dari tempat Maklady duduk (belakang tabir..)
Setelah lampu dipasang, baru la jelas skit set rancangan
Generasi Y dapat dilihat ...Kotak yang kat depan tu , tempat
penonton dalam studio duduk. Hari ni pelajar2 jurusan
" Broadcasting"  dari UIA dijemput hadir sama...
Opppsss.. Maaf! Temgah dok SNAP gambar set...
tetiba datang ahli panel yg dijemput pada
rakaman itu, minta MakLady amik pic  dia bersama PR
[ ... hmmm.. maaf lampu x cukup terang bila
berada di belakang tabir. Maaf yer... ]

Maaf, ini saja gambar2 yang sempat dikumpulkan
MakLady pulang dengan hati yang lega ...
sebab semua berjalan lancar. Paling lega.....
xperlu jalan kaki turun bukit nk ke parkir sbb
ada insan yang baik hati tumpangkan kami sampai
ke tempat letak kereta .... Syukuralhamdulillah  \{~ - ~]/

Psstt ..kredit to RTM1 for the photos
TERIMAKASIH DAUN KELADI
kepada En Hisham - atas jemputan &
layanan terbaik utk kami...  {",]

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]