WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Saturday, March 3, 2012

Vanilla Coklat - RIndu & Lagu

 - Aamir & Zara - 
Rindu...Sedih...Pilu...

Sedih giler bila dengar lagu2 yg tangkap leleh dlm Vanilla Coklat minggu lepas. MakLady nk share bbrapa lagu yang mampu buat feeling korang shahdu... uwwaaaa... Mmg tangkap sedih! sayu! meleleh airmata gak tau...Mmg betul2 feeling bila teringat babak2 tangkap SEDIH tu. Apa idaknya, minggu lepas adalah minggu SEDIH pd episod lepas. Tgk saja VT yang MakLady sempat muatkan kat entry kali ni...


Jom klik kat VT tu, utk sama2 kembali ke babak yg dimaksudkan...



Zara berpisah dengan suami tercinta.... dan Aamir sampai termimpi2kan Zara... 
Jom Klik! Klik!... layannnzzz..


Kenangan Hidupku, nyanyian Geisha... 
Lagu yang menjadi siulan peminat Vanilla Coklat menceritakan tentang perasaan watak Vanilla Coklat yang bermula dengan perasaan Benci terhadap masing2. Perasaan BENCI tu sebenarnya bukan datang dari hati tapi disebabkan suasana atau pn sifat ssorg yg kurang dsenangi. Mungkin kerana terlalu mencintai sesorg yg buat kita Benci tapi Rindu. Org tua2 kata, klu benci lama2 suka, lama2 kita rindu! Macam lirik lagu ni... Ku Benci Cara Kau Menyintai ku.... hmmm pada lazimnya perasaan benci akan lenyap bila rasa sayang yg mendalam. [Ewaaahhh MakLady ni mcm pakar plak ....hehehe... Oppsss terlebih sudahhh...]

Klu kita tgk dari awal, Aamir tak minat dengan Zara. Tapi bila lama2 hidup bersama, dia mula mengenali Zara. Dia mula menyimpan perasaan terhadap Zara. Dalam diam, rupanya Zara pun....Mulanya tak suka Aamir sbb tanggapan Aamir ni "player"...sedangkan punya rasa yang sama. Masing2 memberi peluang pada diri masing2 utk yakin akan perasaan itu. Lagu Tentang RASA membuktikan bahawa mereka sedar saling menyayangi dan merindui.. .tak mampu berpisah. 

Lagu ni paling kerap dimainkan dlm scene2 SEDIH : Cuba amati lirik lagu ni. Amat menyentuh hati... tapi paling Maklady sedih masa Aamir & Zara terpisah dek fitnah! Masa ni la kita dpt lihat TENTANG RASA mereka ...Jom layan video pasal rasa hati mereka takkala terpisah...aduuuhhhhh luluh hati Mak!! :((

Akhir skali jom layan scene sedih Aamir rindu kat Zara: ....




(CREDIT TO YOUTUBE.COM & Vanilla Coklat)

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]