WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Wednesday, March 28, 2012

PadaMu Ku Bersujud -

Kecintaan tidak semestinya antara insan. Kecintaan tiadak semestinya antara kekasih. Kecintaan antara sesama manusia mmg ssuatu yg dituntut. Cinta mesti ada dlm hati utk semua. Namun harus diletak pd tempat yg betul. 
Cinta pada manusia, cinta sementara. Tak mampu utk memberi jaminan yang ianya akan kekal. Ianya akan setia. Yang paling nyata, cinta sesama manusia ni, ada kala bahagia ada kala membawa derita. 
CINTA pada Yang Maha ESA kekal selamanya. Cinta yang maha AGUNG...tiada yang Lain~! DIA tak mungkin mengecewa kan kita. DIA sentiasa ada dengan kita. DIA ada di hati kita sentiasa. DIA tak penah hampakan kita. Walau dimana saja, waktu apa sekali pun kalau kita  perlukan ALLAH ..dia sentiasa ada. Maha Mendengar, Maha Mengetahui, Maha Pengasih, Maha Penyayang, Maha Pengampun, Maha Pelindung...malah DIA Maha SEGALAnya, yang kita harapkan utk jadi CINTA kita ....
Selalunya kita leka... asyik dengan cintan dunia, tapi kita terlupa akan KEKASIH dihati kita.. TIADA LAIN SELAIN ALLAH 
berdoa
gambar : google
MakLady nk share lagu ni, sbb dalam lirik lagu ni sangat indah! Mengingatkan kita pada KECINTAAN yang kita terlupa nk pandang. Mungkin kita tahu tapi kkadang tu, kita alpha... didepan kita adalah kekasih hati ..namun kita lupa bahawa hanya ALLAH adalah kekasih di hati...selamanya...
Walaupn bnyk lagi lagu2 yg sedemikian tapi pada kali ni, MakLady nk ajak Uolz semua menghayati & sama2 menyelami diri. Klau kita perhatikan setiap baris ayat dlm lagu ni, ada makna. Seluruhnya adalah DOA ... yang kita panjangkan setiap solat. InsyaALLAH....
Setiap kealphaan adalah dari kita dan segala Hikmah datangnya dari ALLAH swt. 
Ku menatap dalam kelam
Tiada yang bisa ku lihat

Selain hanya nama-Mu Ya Allah


Esok ataukah nanti

Ampuni semua salahku

Lindungi aku dari segala fitnah

Kau tempatku meminta
Kau beriku bahagia
Jadikan aku selamanya
Hamba-Mu yang slalu bertakwa

Ampuniku Ya Allah
Yang sering melupakan-Mu

Saat Kau limpahkan karunia-Mu
Dalam sunyi aku bersujud

TENGOK JUGA VC dari afgan ni yer... then u will understand more ;)) TQ


Lirik Lagu dari : Google 
Video dari : Youtube
Lagu: PadaMu Ku Bersujud - Afgan

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]