WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Thursday, December 1, 2011

Ombak Rindu ~ Izzah & Aris

X sabar rasanya tunggu HARI NI.. 1/12/ 2011 ~ nape yerr?? OMBAK%2BRINDU SINOPSIS FILM OMBAK RINDU | VIDEO FILM OMBAK RINDU | GAMBAR MAYA KARIN


 ....
.

Sbb hari ni. 1st time movie yg diadapsi dari sebuah novel tulisan Fauziah Ashari, yg penah MakLady baca berjudul OMBAK RINDU mula ditayangkan. Bersemangat MakLady nk p tgk. Sejak semalam dah book tiket. Xksah la berapa pn harga~! Yg penting dpt tgk abg Aaron Aziz jejaka idaman MakLady...[hahaha nnti caya laaa..ade yg meroyan sbb MakLady yg baya2 ni masih minat dgn Aaron Aziz...hmmm to them MakLady nk "senyum jer..xmo kata apa2.." bleh kennnn...?? ;))

So excited nk p tgk ni. Awal2 lagi dh siap.. Sbenarnya dari semalam dah terasa debaran. Mcm nk tunggu org masuk mminang plak...hahaha Bukan apa, MakLady tak sabar nk p tgk lakunan mantap my AA dgn Maya Karin berganding pertama kali nya, sbgai pasangan suami isteri...mk2 SINOPSIS FILM OMBAK RINDU | VIDEO FILM OMBAK RINDU | GAMBAR MAYA KARIN
yeeezzaaaa..Watak AA sbgai Aris dan Maya Karin sbgai Izzah dipertemukan di malam Izzah "dijual" oleh bapa saudaranya utk dilacurkan. Mujurlah Aris sbagai pelanggan yg mahu "membeli" Izzah dgn harga yg mahal dan "membebaskan Izzah. Maka mulanya kehidupan pasangan suami istri yg "terpaksa" nikah atas desakan Izzah ni tadi mlayari hidup masing2 dgn bersyarat...

Apa syaratnya? Of coz , I marry U but No Commitment. We are SECRET LOVERs~~ hmmm...mcm tu la kehidupan mrk yg dirancangkan. Namun ikatan perkahwinan terpaksa itu tadi telah membenihkan putik cinita di hati Aris. Dia tertarik dgn Izzah, wlpn pd mulanya tegas dgn syarat tadi..

Hubungan mrk ni ibarat bagaikan ombak yg merindu pantai dan akhirnya akur dgn perasaan mmbuat Aris menemui kebahgiaan yg hadir melalui Izzah gadis yg penah diselamatkan. Namun kebahgiaan mrk bukan lah suatu yg mudah. Badai yg menghempas pantai maka terbentuk buih2 yg berpaut di pantai hati insan. Kiranya dlm kerinduan Izzah, terpaut di hati dgn redha kehadiran "madu" yg dirancang oleh ibu Aris. Dimana hati wanita diuji lagi...Apa yg berlaku seterusnya....??? Cewahhhh mcm pengkritik movie plak si MakLady ni. Xpelaaa.. i leave it for uolz out there to find out...

Klu MakLady nk cerita panjang rasa mcm xadil sbb pasti RAMAI kat luar sana yg nk pegi tgk crite ni. Cuma pesanan MakLady, jangan lupa simpan tissue dlm beg .... U will need them ;) Xlupa jgk lagu (soundtrack0 dlm movie ni. Lirik dia mmg shahdu. Ibarat suatu doa yg melengkapi segala doa Izzah buat suaminya, Aris.

To Aaron Aziz..bro u really superb laaa... I fall in love again wt ARIS and found myself deeply touched by Izzah coz she reminds me of someone...[dear to me].

SYABAS OR! - im giving 5*  and for sure hit BOXOFFICE punya laaaa...

** highly recommended for the MUST SEE - MOVIE,
tak mustahil OMBAK RINDU will b the BEST MOVIE OF THE YEAR 2011...
TAK caya??....cer tgk cer tgk~!!

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]