WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Friday, December 2, 2011

Ombak Rindu....by Hazman Halid

Mak Lady akui...Masih termimpi2 lagi dgn Ombak Rindu....
Terpesona dgn ke jalan cerita adaptsi dari Novel. Diturunkan ke layar perak. Ditambah plak dgn hero kesayangan ML, abg Aaron. hmmmmm buat ML tak puas utk punya azam ~ Nak Tgk Lagi Sekali Ombak Rindu...

Bila dlm panggung aritu , tak sedarpn masa berlalu. Terpaku dgn jalan cerita percintaan dua insan dari dunia yg berbeza. Namun Ombak Rindu berjaya membawa kita kpd suasana seakan berada dia dunia percintaan antara dua darjat masakini.

Diselang seli dgn lagu yg mengiringi babak2 yg tersusun ... wlpn masa tu, tak de la sgt nk hayati lagu2 tersebut. Amat shahdu hati bile teringat kan nya...Dan setelah berulangkali menghayati semula lagu2 nya, kita juga terpanggil utk sama2 terperangkap dlm percintaan 2 insan asing...Namun itu la nama dia CINTA...bagaikan Irama & Lagu....

Tambah plak dgn lagu Killing - soundtrack Ombak Rindu sbb klu korg dgr btul2 lirik dia... mak aaaiii...!!!
menyusuk kalbu hokeyyyy...

TUHAN, tolong lembutkan hati dia utk terima ku seadanya, kerna aku tak sanggup, kerna ku tak mampu hidup tanda dia di sisi ku....
MALAM. kau bawalah rinduku utk dirinya yg jauh dari ku agar dia tidak kesepian selalu rasa hanya cinta aku..
HUJAN bawa airmataku yang mengalir membasuh luka ku, agar dia tahu aku terseksa tanpa cinta dia di hati ku. Hanya mampu berserah, moga cahaya tiba nanti.....

Haaaa..best kan lirik dia.... tangkap lentuk!!! Tambah bila lagu dikaitkan dgn watak utama dlm Ombak Rindu itu sendiri. Tapi jgn tak tau, ada lagi yg SHAHDU dari tu..... jeng jeng jeng....

APA DIA atau lebih tepat skali SIAPA dia.....
Jeng jeng jeng lagi.....

Oklah, biar MakLady share dgn uolz :
MakLady meminati "bakat" yg ada pd sorg rakan lama MakLady ni. Sebenarnya ML dah lama tau ttg bakat   beliau bermain organ dan piano. Pada pandangan ML, beliau sgt berbakat dlm menghasilkan arrangement lagu [maaf klu MakLady salah guna term dlm dunia muzik ni ...] dan ML tak lepas utk menilai sendiri bakat yg mempesonakan ini. Sejak beliau memberi link wbsite beliau ~ yg bnyk mmuatkan lagu2 yg dirakamkan, ML tak penah jemu mengikuti entry serta lagu2 terkini yg dimainkan. Klu ada yg penah dengar atau pn tgk sendiri, pasti setuju jika ML kata, beliau mampu menjadi sorg pemuzik yg hebat klu diberi tumpuan lebih pd bakat yg ada..... Sebb pd ML, beliau memiliki anugerah yg istimewa. Apa lagi klu bukan jarijemari "magic"nya...

Haaaaa... Kalau tak caya ~ jom kita amati sama2 alunan irama dari persembahan, saudara HAZMAN HALID bila beliau arrange semula lagu OMBAK RINDU....[ sape2 nk nyanyi sama...sila kan....]


Ihsan dari koleksi Hazman yg di ambil dari Youtube..
THANK YOU for sharing and ALL THE VERY BEST for the NEW YEAR 2012..

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]