WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Friday, October 14, 2011

~ Something Borrowed ~

Malam tadi. masa MakLady & anak2 di kedai, datang plak suasana BOSAN. Customer pn ada la 2, 3 meja tgh minum2 bual2 kosong. Sambil2 tu, apa kata we watch movie!! Excited anak2 MakLady...JOMmmm !!! Lagipun MakLady ada beli 1x VCD dari kawan last week. Xsempat tengok lagi. So MakLady pn suggest kat budak2. Masing2 setuju nk tgk MOVIE!!!.....hmmm...OK let's do that!! .....

Dgn adanya my Lappy + Speaker, tak jdi masalah utk tonton movie. Pasang VCD. Kami pun ambil tempat masing2 mengadap customer, berbaris mcm dok dlm panggung wayang - blakang "counter"...sempoooo!!

OK...role the film~  it's "MOVIE TIME...(".)

Something Borrowed MovieTapi Cerita apa yerr?? ...Of coz la cerita Cintan . Tgk pd tajuk Movie mcm simple je tapi tetap menarik perhatian MakLady utk terus mendptknnya! Apa idaknya, bila MakLady baca tajuk ~ terus teringat a matsalleh Wedding! ... yg mana ikut adat mrk, persiapan hiasan pengantin mesti ada elemen dari 4 sentimental values ~ like "Something OLD, Something New, SOMETHING BORROWED, Something Blue.." kira Goodluck Charm! Katanya...

But movie ni bukan pasal wedding. It's ALL about FRIENDSHIP. About love & trust! In order to search for the true love....sometimes u have to either draw the line or just cross it!! The choice is yours. Jdi ini lah yg berlaku dlm filem ni. Adegan2 yg menguji tahap kesetiaan mereka ada masa nya mengingatkan kita akan hal yg sama berlaku dlm kehidupan seharian kita! Apa2pn, MakLady Tetap kata ~ It's Cool & romantik gilerrrrr! In fact, We love it so much. Selesai tonton, MakLady kasi 5**** sbb jalan crite dia mmg realistik. Terasa mcm berada di tempat yg sama.tambah plak dgn part2 yg breathtaking as what i always said," been there-done that too!!" Tangkap lentuk & shahdu bgi mrk yg penah lalui. Hingga rasa terpaku di kerusi mengenangkan similarity event yg pernah berlaku dlm hidup kita!! Xlupa jgk, komen anak MakLady ~ hero dia..pergggg leh tangkap cair ~~ :P~ Sabar je laa...

Xsangka plak, dari cover yg biase2 .. kini ada jgk crite yg menarik utk di SHAREkan..kiranya masa MakLady pilih VCD ni- MakLady xpasti best ke tak movie tu..Kira main amik jer...sbb tgk mcm best je cover dia..Ternyata langkah ku Tidak Sia2 .... hehehe

Well..nk tau best ke tak, nak tau end of the story..?
apa kata uolz gi cari and tonton sendiri....  
SOMETHING BORROWED
Happy Nonton Uolz... !!! 

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]