WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Saturday, July 30, 2011

Mohd Ashraf meninggal dunia...

Like it or not, I will follow through with my case until I have exhausted all legal avenues. People may wish that I could just shut up or die, but I just want to live a peaceful life.” — Mohd Ashraf Hafiz Abd Aziz

Sedih, wlaupn tidak mengenali arwah. Sedih bila ada yg sewang2nya menghukum tanpa merenung kemelut yg dihadapi mungkin lebih berat dari mata yg memandang & hati yg mencemuh. Paling sedih bila kenangkan arwah punya kluarga, punya ibubapa...yg terpaksa telan kata2 negatif orgramai terhadap tindakan arwah sblm ni.

Disini, sifat keibuan MakLady tersentuh bila meletakkan diri ditempat mrk. Namun apa kan daya, segala yg berlaku bukan kehendak kedua ibubapa arwah. Asali pn, bukan kehendak arwah... Dah Qadha & Qadar Allah terhadap HambaNya.  

Dgn kesedaran ini, harus ingat bahawa kita SEMUA, kena bbalik kpd ALLAH. Hanya padaNya kita berserah. Segala yg berlaku adalah KeHendakNya. Sape la kita nk menghukum? 

Jgn la sekali2 menghina Kejadian ALLAH swt, maupn mempersoalkan. Kita adalah sama. Tiada siapa yg sempurna dimuka bumi ni! 

Namun, sbgai HAMBA ALLAH kita harus redha dgn kehendakNya. Kita kena ingat~!Tiap sorg pd kita akan diUJI ALLAH. Setiap kita akan ALLAH duga ~ dan kita tak terlepas dri UJIAN..cuma waktu & cara nya mungkin berbeza. 

Maka jgn mudah lupa ~ Hari Ini Hari sipolan..(yg diUji ALLAH), esok? mgkin hari kita.. ?? Allah Maha Adil. Allah Maha Mengetahui. Allah Maha Pengasih & Penyayang... Allah Maha Pengampun.. Kita Cuma HambaNya....

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]