WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Tuesday, August 2, 2011

Salam Ramadan

ALHAMDULILLAH...

Hari ni semua Umat ISLAM menghadapi hari pertama BERPUASA...Pepagi ni rasa segar lagi..tapi xtau la bwak ke ptg nnti. Harap2 tu - semua OK je sampailah saat Berbuka !! :) InsyaALLAH...

Bercakap pasal bab bbuka puasa ni. Terlintas la plak ttg Suasana BBuka, FIRST DAY la katakan...

Rata2 ramai yg akan bbuka puasa di rumah bersama keluarga. Pasti meriah sbb di bulan Ramadan ni adalah bulan yg istimewa. Harus bersama keluarga. Sbb tu dari weekend lagi, orgramai berpusu2 pulang ke kampung utk bersama keluarga. Xterbayang suasana bbuka di kampung. Berbeza dgn di bandar ni...

Pada perantau d kota KL ni, mungkin ada yg xdpat cuti hari ni utk bersama keluarga. Utk hari pertama ni, pasti ade yg masih keje (Xmohon cuti tambahan...hehe). So selain dr bbuka di rumah, ada yg bbuka di pejabat, di rumah member, kedai2 mamak yg sedia menu utk bbuka.....

MakLady??..
Tahun ni,  first day ni, rasanya bbuka dgn ahli kluarga je. Mungkin diluar saja - sbb later petang2 nk kena gi beli barangan utk berniaga esok . Cadangnya nk cari kedai yg dkat2 dgn tmpt nk SHOPPING - Lps shopping - buka posa ..then terus balik utk siapkan agenda seterusnya..

As for us, kat mana2 pn xkesah. Janji ...amalan puasa tu dilunaskan sempurna. Bila bbuka, ala kadar je. Yg penting masa azan maghrib nnti ade juadah utk bbuka. samada @ rumah, restoran maupn warung saja....

*slamat bbuka puasa - jgn lupa dahului dgn doa buka puasa dan mula dgn mjamah kurma  ...*

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]