WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Wednesday, July 13, 2011

Lady minum susu??

susu anlene perisa coklat ~ Satu2nya SUSU utk saya ;))
OMG!!....SUSU ...? Sbenar2nya, Mak Lady mmg dh lama xminum susu. Mmg dr asali, bila sebut je SUSU, naik kembang tekak. Bau susu tu je, bleh buat mual & muntah mcm org ngandung sulong hehehe...EHH....Sound scary beb...but itulah hakikatnya bila masa kanak2 xsuka minum susu~!! But NOW Kena Minum SUSU utk kesihatan? adooiiii...


Pagi tadi, anakanda ada sarankan utk minum SUSU bgi atasi masalah tulang yg makin rapuh... anak dara Mak Lady siap belikan susu "pengenalan" Anlene perasa coklat. Flavor ni katanya kurang rasa SUSU tu. Lagipn dia tau,  mak Lady mmg susah klu nk minum susu segar or yg sewaktu dgn nya..... Jadi, bila anak dara MakLady gi shopping dgn kakak dia. terus dia belikan perasa coklat~! .... and make sure Mak Lady minum 2 x sehari. Khasiatnya 4x ganda kalsium....hmmm its good for my bone... (katanya klu minum tiap2 hari selama sebulan, tulang akan disembuh kan smula dgn bantuan kalsium...gitu la critenya)


Almaklumla...dlm usia mcm Mak Lady ni, masalah tulang adalah faktor utama kesihatan. Termasuk la sakit sendi tulang. 
Punca sakit sendi tulang ni, berpunca dr kecik2 dlu yg tak gemar minum Susu. Yeee... mmg dri dulu Lady tak leh minum susu. Xleh nk masuk. Kecuali susu lemak berkrim yg kita campur dlm minuman tu je. Apa2 berkait dgn susu mmg xleh masuk tekak...tapi setelah mencuba Anlene ni... Mak Lady rasa OK sbb xrasa pn "susu" mcm seblum ni...

FAKTA ttg Anlene™ Concentrate dalam perisa coklat. Ia mengandungi empat kali lebih kalsium daripada susu segar biasa. Ia sebagai satu pilihan baru untuk wanita yang aktif dan mementingkan kesihatan. Pengambilan teratur akan menambah kadar kalsium yg tinggi dlm tubuh badan khususnya tulang. Bagi pesakit osteoporosis, penghakisan kalsium pd tulang akan menjejas pergerakan dan xselesa. Oleh itu, mulai hari ni kena minum susu. Apa lagi? jom gi cari pek istimewa Anlene perisa coklat ~   demi tulang yg lebih sihat....AMinn..

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]