WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Thursday, July 28, 2011

Duit raya ...???

DUIT raya? Posa pn bleh start lagi...hehehehe
Zaman MakLady bila dpt duit syiling pn kira dh bernilai dah....
Tapi skrg ni, ade ke org nk terima syiling???

Tringat plak masa mula2 MALAYSIA kluarkan duit syiling RM1.00...
Masa tu klu xsalah MakLady, ramai yg bagi duit raya syiling sbgai token utk kanak2. Mmg best masa tu sbb baru je kluar duit syiling dan terus digunakan ....


Oh ye bercakap pasal duit syiling...
(bagi mrk yg tak tau lagi ttg berita yg dh kira "basi" ni)
meh la jenguk2 duit syiling yg telah diumumkan oleh Bank Negara utk digantikan dgn syiling skrg..

Ada 50sen, 20sen dgn siling "gold",
manakala syiling 10sen dan 5 sen "silver" in color
Nasib baik baru diumumkan.
Klu X pasti ramai yg berpusu2 ke bank utk tukar duit syiling ...
BIASA laa... duit Syiling baru....la katakan...
Anyway ~ Cantik X syiling baru kita ni.... ???
Design dia mmg cantik. Rekabentuk dan ukiran kira leh kasi 5*****!!

Tetiba je, teringat plak tabung syiling 50sen MakLady yg dh agak penuh ~ hmmm...klu simpan syiling 50sen baru ni nanti..dah rasa mcm saudagar kaya Ali Baba ~~ Wang eMas~! Wang eMas~! Ana kaya Laaa... huhu  

Cuma pengeluaran nya hanya pd awal 2012. Nmpknya kena la tunggu 2012 utk guna pakai duit2 syiling2 ni.... kennn... ;))

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]