WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Monday, May 16, 2011

Usia Vs Cinta: Ramai yang Makan Hati Rupanya...

KALAU DAH JODOH mereka, apa salahnya??
Eh waahhh...cam gitu plak komen Mak Lady plak bila tgk gambar2 kat atas ni...
Merujuk kpd pengakuan RCW yg mula tersebar smlm, Mesej yg disampaikan telah menyiakan hubungan mrk ni. Bagai mengimbas semula cinta "terlarang" ...


Yg pasti, berita sensasi dunia hiburan skrg cepat benor tersebarnya. Sampaikan menjadi bualan di warung2 kopi, pejabat maupn tmpt lepak2 santai para lelaki tahap "berumur" ni. Rata2 mcm tak puas hati dgn pilihan Rozita Che Wan terhadap anak muda, Shahir sbagai kekasih hati. ....la la la la... [makLady suka dorg ni..lagi sorang MakLady psgn Abby dgn Zul - sukasukasgt Makk....]

Namun kali ini, pendedahan oleh RCW mengenai percintaan mereka seolah2 menikam belakang dan rusuk peminat2 lelaki RCW...Mmg menyusk kalbu dibuatnya dgn pendedahan berani mati ini. Ape idaknya, mau pengsan para Lelaki berumur telan air liur, bila baca statement si janda bergetah lagi sexy ni. Ternganga mulut masing2 bila dpat tau "budak'23thn" berjaya bertahta di hati Rozita Che Wan !! ...

Menurut rakan2 yg ada sama dlm pembincangan sensasi itu, ada gak ler mulut yg "jahat" pertikaikan kematangan Shahir dlm hubungan yg hanya layak sbgai ADIK KAKAK. Klu nk ikutkan teori mrk, Shahir jauh lebih muda dan takkan RCW mahukan pucuk muda sebagai suami?? Mampu ke Shahir nnti ?? - ade gak ler ungkapan unsur2 18sx yg ditujukan kpd pasangan berdua ni.

Ayoyoooo ...mcm2 hal korang ni. X baik tau ngata ~ klu la RCW tu syok kat korang, xde la umpat keji ni kan? Klu RCW tu, ttiba skandal dgn korang kira scocok la yer..hahaha [~ cuba la fikir yg possitif skit misalnya - kisah2 Nabi yg menikahi dgn Siti Khadijah..Jodoh yg ALLAH aturkan...]

Tapi kan .. rasa Mak Lady la. Usia bukannya pengukur utk sepasang kekasih mengharungi detik indah bersama. Klu pn mrk jadi suami isteri skali pn, bukan hak kita utk halang or berkata buruk sangka pd mrk. Sedangkan klu lelaki yg berUSIA lagi matang pn tidak menjaminkan kebahgiaan muktamad. Sbb tu kot, RCW menerima CINTA si pucuk muda bagaikan satu hikmah dari ALLAH swt. Begitu juga Shahir ~ cuma utk open to public kisah cinta ni ~ tidak tergamak, sbb masih ada hati yg hendak dipelihara. ;)

Apapun keputusan, kita hanya Merancang....Allah juga yg menentukan jodoh kita sebaik mungkin.Xkira la usia...Muda atau Tua... Xperlu la kecoh2 pasal status mrk... yg penting : Klu ade jodoh skali pn, pihak yg kat luar sana ~ kena memahami n menerima mrk seadanya. Jgn melawan takdir. memahami keadaan mrk.dr penghukum. Cer renung cer muhasabah diri. .

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]