WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Thursday, May 12, 2011

Dah bulan MEI .. dah..??

Happy Labour Day! org melayu or 1Malaysia kata, 
" SELAMAT HARI PEKERJA"...!!

Sblm ni we called, "HARI BURUH".... mayb sbb org Msia xnak dikategorikan
sebagai pekerja "buruh" ...sound like buruh kasap la gamaknya.. 
Maka para menteri2 kat kabinet telah sepakat tukar nama cuti Khas ni
kepada Hari Pekerja.... nmpk la professional skit ..ye tak...?

 
Anyway SELAMAT HARI PEKERJA kpd semua warga Malaysia yg BEKERJA....
maksud di sini yg berusaha dan bekerja .... terutama yg bekerja di bawah org...
a.k.a makan gaji la tu.....bekerja dgn org lain selain diri sendiri....
waaaa...berusaha sungguh aku nk translate kan maksud PEKERJA di sini. Klu
korg rasa tak kena ...maafla sbb dh lama aku tak buka buku ...hehehe...

OKla whateva istilah atau maksud yg PENTING - hari ini MALAYSIA
dpt CUTI hari ni. Kita long weekend lagi la kita...la la la la...(seronok kan ;))
Sbb hari PEKERJA jatuh pd hari ini, maka dpt la Extra Day lagi esok!! 
(bagi KL dan negeri2 yg swaktu dgn nya) 

SO hari ni kita cuti... ENJOY ur Cuti k..:))

(Hari ni i masih ada kat KB lagi...esok baru balik KL..! amboooii sakan nya 
aku bercuti....hehehee ngalah org yg BEKERJA...hahahaha)

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]