WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Thursday, December 16, 2010

Teruja Bile Tgk "LIVE" ..

Suzuki Cup : Malaysia Vs Vietnam



SUNGGUH TERUJA ... bila dpt tau kami dpat tiket utk ke pelawanan bola Malaysia lawan Vietnam. Seawal mungkin, my princess called, ajak temankan dia gi tgk "bola" ... "Ajak sama Amer.. Kali ni kita ke Stadium Nasional Bukit Jalil.



Almaklumlah, dorg bdua ni mmg tak penah lagi dbawa tgk game bola kat SNBJ sblm ni. So excited masing2!!! Siap pakai jersi Harimau Malaya, dgn penuh gaya dan bangga.Tgk je gelagat masing dgn jersi yg dibeli khas sbb teruja utk bersama penyokong Malaysia - Yes !! Jersi kuning hitam baru utk skuad Malaysia. 


Pada hari game tu, bnyk gak jersi "biru" dijual tapi kuning yg lebih menyerlah " kn semangat HARIMAU MALAYA" nye. Dgn bangganya, Amer & princess pun mula la bergaya depan lensa. Dgn topi yg baru dibeli kat luar stadium masa kami sampai....( lerai gak ler rm20 aqaq yerr....)  Sempat gak FM suruh princess beli kan jersi utk anak buah dia skali (-.-)

Nasib baik kami bertolak dari rumah jam 4.30ptg, sbb takut jammed. Wlaupn masa tu, smooth je jalan. So kami tiba agak awal. Dlm Stadium masih kosong lagi. Xbrapa ada org yg masuk lgi. Nasib baik! sbb lepas setengah jam kami di sana, ternyata trafik kat luar stadium dh mula sesak dgn kenderaan yg berpusu2 nk masuk ke luang parkir. Jam 5.30,  kami dibenarkan masuk. Xde la berlegar2 kat luar stadium.....


APALAGI BILA SAMPAI JE KAT DLM STADIUM ~ dapat je tmpt duduk yg selesa, kami pn lepak sambil berposing..... hehehehe... (jgn jelez yer...bukan senang nk lalui masa yg panjang yer sbb game mula jam 8mlm nanti... Jam ditangan baru kul 6ptg...hmmmmm...lagi 2 jam ni nk buat per lagi...???? jeng..jeng..jeng......Jom Posing ;))


Sila jamu mata..tgk photo2 yg sempat kami Snap! Snap! Snap!
Alang2 kami dh ada dlm stadium, kami disajikan "rehersal"  bawa masuk bendara oleh petugas2 perlawanan. Ade gak kanak2 pengiring dgn bergaya nya, masuk padang utk upacara mengiringi para pemain2 mlm nnti. Comey2 mrk ni. tapi sayang tak dpt nk amik pic dorg sbb guna camera hp je ni..hehehe
Then lps selesai "rehersal" ~ kami tunggu lagiiiii.... Kali ni nk tunggu pemain2 turun padang utk training akhir (sessi latihan padang) sblm perlawanan. Kira mcm warm-up! Ini rutin biase bgi pemain utk selesakan kan diri kat padang especially bagi pemain lawan yg dtg bertandang di Stadium Bukit Jalil . Itulah untungnya dtg awal...leh tgk LIVE players dari dekat...(wlpn dari tmpt duduk @ stadium ni..) Klu tgk kat rumah mana dpt tgk dorg training???;)) Tu la agaknya peminat2 bola sanggup berhabis utk beli tiket bola semata2 nk berada di stadium utk satu2 perlawanan dan yg penting dpt saksikan pemain fav dorg !!!!!

Okla... xyah cerita panjang lagi. Apa kata korg tgk je la photo2 yg diambil semasa kemasukan pemain Malaysia ke padang utk latihan ringan sblm perlawanan berlangsung..Pemain & pemain simpanan mengambil tmpt utk berlatih bersama coach masing2....(maaf photo kurg mmuaskan...)
 
Bila habis je sessi "panaskan badan", Penonton semakin ramai. Lautan penonton membanjiri Stadium. Sbb lagi sejam je lagi perlawanan akan bermula. Penonton masih aktif memberi sokongan mrk melalui "Spanish Wave", "Sorokan bersepadu dan seirama"; " keriuhan tiupan bunyian2" dari penyokong tanda beri sokongan. Sukar nk gambarkan kegembiraan serta semangat penonton bila berada di staduim masa tu. Hanya mrk yg penah saksi secara LIVE dpt bayangkan.. Tapi ML nak cuba uolz bayangkan gak!! ....boleh kan...??!!
 Tu blum msuk lagi....mcm ner peminat bersorak gembira bila kelibat abg Raja masuk pandang! KALI ini dgn " semangat harimau malaya"  abg raja berserta anak buahnya masuk padang dgn yakin. AYUH ! pasukan Vietman harus disekat harapan mrk utk menempah tiket ke FINAL..
LET'S BE US- MALAYSIA !!! itulah harapan anak muda yg menyarungkan jersi warna biru pd perlawanan malam penentuan!! Harapan penyokong2 Harimau Malaya jugak!! GOOD LUCK GUYS!!




PERLAWANAN PENENTUAN SIAPA KE FINAL DIMULAKAN DGN MENAIKKAN BENDERA PASUKAN MASING2 DIIRINGI NYANYIAN LAGU KEBANGSAAN...



Skali lagi stadium bergema hebat dgn sorakan gemuruh. Persis menyaksikan pertandingan bolasepak Antarabangsa!! Bergegar stadium dgn sorakan bila permainan semakin mencemaskan! mendebarkan!! dgn kelincahan pemain. Ternyata tak rugi dtg awal semata2 nk tgk persembahan pasukan MALAYSIA.. Tak rugi datang bersama semangat !! Sanggup tunggu berjam2... Sanggup berdepan dgn gelagat penonton2...


Namun SMUA NI MMG BERBALOI sbb persembahan pemain MALAYSIA patut dipuji. Sungguh mantap, sungguh bermutu. Mutu bolasepak mlm tu amat membanggakan. Terasa mcm berada di era bolasepak Ghani Minhat , Mokhtar Dahari !!...
MALAYSIA BOLEH!! KITA BOLEH!!
YEZZZAAA....MALAYSIA 2 - VIETNAM 0


DENGAN ITU, KITA LAYAK MARA KE PERINGKAT AKHIR SETELAH MENEPIKAN HARAPAN VIETMAN SELAKU JUARA BERTAHAN MUSIM LALU. 


Syabas!! Congrate!!  See You All in FINAL...

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]