WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Friday, August 2, 2013

Daging Rusa Masak Rendang

Assalamualaikum ..
Dear My Darlingz.

Sejak berada di Labuan ni, macam macam masakan maupun menu yg Mak Lady rasa. Cuma yang sempat ML masak hanya lah masakan yang kena mengena dengan makanan laut. Almaklum ler.. kan di sini, masakan laut senang dan murah. Kira boleh la masak ketam ke, udang ke, siput ke maupun rumpai laut.

Cuma yang satu ni ... yg ketara ML tak pernah masak!! Makan tu...rasanya penah laa..yelaa wlupun skrg di Semenanjung ada bekalan tpi terus terang ML xpenah mengidam plak nk makan. Inikan plak berangan untuk memasak nya. huhu

Tetiba pulak arini, "Mak, kita makan rendang rusa nak raya nanti." saran my SIL.
What?? ..... daging rusa??!!
ML terkedu skejap bila SIL bagitau hasrat utk menu Hari Raya nanti. Pandai la pulak aku ni nak masak daging rusa....?? Saboo je laaa...

Semalam jugak dia bawa balik daging rusa. Hhmmm setahu ML, rendang paling sedap yang ML rasa adalah rendang Nogori 9 ! Serious sedap. Mula merasa... ketika ngandungkan anak bongsu ML. Ngidam rendang buatan Makcik sedara ML yg kebetulan asal org Port Dickson. Perrggghh... Sampai sekrang terasa ...umpah sedap!!

Kalau nak masak Rendang biasa tu ML tahu laa.. Tapi macamana cara nak masak daging rusa ni?? dah tentu2 ade petua utk sediakan nya, especially nak hilangkan bau daging rusa ni?

Anyone knows how to cook Rendang Daging Rusa x ? Resepi masak rendang dan petua nya sekali?? pls share link ;)) ..

tima kasih yer.. Jasa mu ML kenang di pagi raya nnti :))
Credit : www.arkive.org
"HENSEM TAK SAYA...."
* Terimakasih pada abg google kita yang menyediakan resipi... Alhamdulillah, menjadi rendang Rusa MakLady! hehe

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]