WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Thursday, August 15, 2013

Berkunjung Raya di Labuan

Salam Aidil Fitri
dari Labuan

Assalam Semua - Selamat Berhari Raya

How was your Raya? Pasti meriah dan bebagai cerita disebalik sambutan Raya. MakLady pun turut merasa keriangan walaupun tahun ni, ML beraya bersama keluarga di perantauan. 

Walaupun di kampung maupun bandar, Suasana raya tak lengkap jika kemeriahan Syawal tidak diraikan bersama kaum keluarga dan sahabat handai. Bagi yang berkeluarga besar pasti meriah bila dapat berkumpul bersama. Suasana beginilah yang di nanti setiap kali raya baik di kampung maupun di bandar.

Semangat Raya pasti dirasai, tak kira di mana kita berada ...as long as kita ada disamping mereka yang dikasihi. Begitu jugalah MakLady dan keluarga pada raya tahun ini. Walaupun jauh di sini tapi suasana raya SAMA saja di rasa mcm tahun2 lalu.

Suasana beraya diperantau bukanlah perkara asing pada kami. Malah beraya di luar Semenanjung seperti di sini pernah kami lalui sebelum ni di Kuching Sarawak. Masa tu anak2 MakLady masih kecil lagi. Namun secara jujur MakLady rasa lebih meriah dan seronok beraya di negari asing seperti Sabah Sarawak. Mungkin - selain dari suasana yang agak berbeza sedikit dan juga dapat beraya bersama keluarga dan rakan rakan dari Semenanjung merupakan punca utama suasana Raya dapat dirasai seperti beraya di kampung sendiri...

Macamana plak boleh rasa macam tu? 

Mungkin pada yang lain - Beraya di bumi asing agak sepi tapi pada MakLady, ada istimewa nya beraya di Labuan kali ini. Segalanya berpunca dari suasana dan kemeriahan yang di raikan oleh penduduk yang berbilang budaya di Sabah (maupun Sarawak) tak la banyak bezanya jika nak dibandingkan. Mungkin tak berlebihan dan ketara namun perbezaan itulah membuat hati MakLady tenang dan masih mampu bergembira walaupun beraya jauh dari keluarga, teman2 dan sahabat handai....malah suasana meriah lebih terasa melihat kerenah dan gaya kawan2 kita beraya....

Walaupun di mana kita berada, yang pasti GEMBIRA, CERIA bersama keluarga berhari raya :)
Seronok pergi beraya beramai ramai -
Kunjung mengunjung masih mampu meriahkan suasana
raya di Labuan ..walaupn jauh dari keluarga dan sanak
sedara - kami tetap gembira dapat raikan bersama
teman2 yang turut merantau ...
 *Nantikan entry menarik - pengalaman ML menyaksikan budaya bergaya oleh rakyat tempatan yang dikira KEISTIMEWAAN yang jarang ML jumpa pada Aidil Fitri ....*

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]