WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Thursday, July 18, 2013

Hati Noor Dayana Diluahkan dalam Puisi


Assalamualaikum Wahai Pembaca Semua..
Salam Ramadhan to ALL

Bukan untuk mempertikaikan hukum hakam. Bukan untuk menegakkan semangat Wanita. Maupun bukan untuk menyoal akan tindakan kaum SUAMI terhadap Isteri.... 

Tetapi... untuk memahami lebih dekat lagi hati seorang wanita, isteri dan anak yang mengharungi dugaan terhebat dalam kehidupan .....
Gambar Perkahwinan Ashraf Muslim & Noor Dayana
disini, ingin juga ML kongsikan rasa dari nukilan Puisi hasil luahan hati Noor Dayana Isteri Ashraf Muslim yang dikongsi di FB beliau .....

Tak usah bicara tentang payung emas

Kerana
Aku belum layak iktiraf diri sesuci khadijah atau fatimah


Tak usah bicara tentang zuriat

Kerana
Aku bukan Allah…mudah menyebut kun fa ya kun…

Tak usah bicara tentang setia

Kerana
Aku pasti kau tahu aku bukan perempuan jalanan

Tak usah bicara tentang tanggungjwb

Kerana
Aku tahu kau lebih arif tentang itu

Tak usah bicara tentang kesempurnaan

Kerana
Aku terima kekurangan kau kerana Allah

Tak usah bicara tentang dia

Kerana
Aku diasingkan darimu kerana dia

Sucinya aku, kau miliki ketika di Makkah
Hebatnya dia, kau sembunyikan ketika di Thailand..

Berhenti beralasan ini semua jodoh ketentuan Allah…

Kerana satu dunia tahu
Hanya itu lah jawapan mudah utk lepaskan kekhilafan yg disengajakan…

Ashraf tipu Dayana
Gambar Ehsan dari Berita Harian
Asraff ketika keluar dari mahkamah kelmarin
bersama Dayana . Gambar kecil adalah Madu Dayana
Sekian yang mampu diluahkan oleh Dayana... sesungguhnya ALLAH maha mengetahui segala hikmahNya. 

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]