WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Monday, July 1, 2013

Episod Akhir Cinta Jangan Pergi : Lea Soraya Pilih.....

Photo
FINALLY EVER AFTER
Cinta Halil & Lea Soraya Tak Pernah Pergi 
Kalil sentiasa ada di sini... 

Dengan penuh debaran, MakLady dah ready depan TV.
Awal2 lagi dah letak sign "DO NOT DISTURD"
kat pintu bilik... hmmm Over la aku ni...
takpe lah demi CINTA JANGAN PERGI

Ok starting dengan usaha JD dan L minta bantuan Hud
untuk batalkan niat Shireen menipu Kalil..

C'mon Hud..atleast ko leh tebus balik salah ko !
End of the day, Hud agree nak tolong mereka
nak pastikan Kalil tidak terperangkap lagi....

Then, jantung MakLady mcm nak berhenti berdenyut bila..
tengok scene Kalil kaku jumpa Lea - without saying things
they both redha akan takdir yang mereka tak akan bersana
"oh really???"

Serious! Episod kali ni banyk wat kita nye nafas naik turun 
naik turun. Rasa resah tak macam episod sudah2. Kali ni, 
dari awal sampai akhir - penuh dengan debaran dan kejutan!
Dok pikir ..."Why jadi mcm ni plak...?" seperti diluar jangka
Conflik demi conflik... Not forgetting the SCRIPT - 
ayat yang superb setiap dialog wat kita terbawa2 bersama 
watak Kalil dan Lea bila mereka berbicara!

Maybe tak keterlaluan bila MakLady kata, 
What IF they are meant for each other ...
INIKAH TAKDIR MEREKA??

Mak Lady naik sebu hati laaaa...bila mana si Kalil
muncul dengan berpakaian baju melayu...
Tenang dan bersedia utk akad nikah...

Oh tidakkkkk....!! 
Takkan dia pasrah jodoh dia dengan Shireen?
Photo: Adakah ini kesudahan #CintaJanganPergi malam ini? Jom sama-sama tonton episod akhir 8.30mlm ni. @remy_ishak @iamTizZaqyah @Ramona_Zamzam @NadiyaSupporter @nadiyanisaa

Nasib baik laaa si Hud utk betulkan keadaan
* thanks Hud ;)) *
Unfortunately Shireen has to tell the truth..
even she meroyan coz Hud ruined her akad nikah
to Halil....walaupn seblm tu, Hud kena belasah
dgn the samseng brothers of Shireen. Sian Hud...:(

Finally, Halil say GOODBYE - sayonara
selamat tinggal Shireen 
and He thanks Hud for that ...

Well...well... MakLady rasa dah nak sampai
ending dah masa ni... BUT no! NO! no..
Jangan Lupa ~ Shireen punya perangai
she wont tak a NO for an answer...

So what else do You expect from her?
She went to GET Hud lerr ..and at this stage,
can tell la, yang she had gone "sewel" ke apa.. 

She tried to stab Hud with a kitchen knife... 
well..Very the drama ..hokeeyy...hmmm 
And when Hud dapat selamat kan Shireen 
she realised that Hud is such a nice guy - 
and both of them deserve a second chance~!
Takat ni tadi, MakLady dah berangan yang Hude
akan berkawin dgn Lea ~ oh so sweet.. ;)

UNFORTUNATELY
I was wrong! Hud was shot to death. 
by... who else ?
abang2 Shireen yang ala2 gengster datang dan
tembak Hud. Kat hospital, Lea came to visit him ... 
Keadaan Hud tenat, but sempat pesan kat Lea.
Ask Lea to accept Kalil back. She have to be with
her true love ~ coz that was her Takdir bukan Suratan..
Then Hud passed away peacefully. 

As for Kalil and Lea Soraya ~ Kalau jodoh tak ke mana. Takdir akan menentukan. Segala yang berlaku selama ini adalah UJIAN ALLAH. Siapa kita untuk menentukan suratan itu menjadi takdir maupun dugaan? Baik Kalil atau pun Lea, percintaan dan impian mereka adalah TAKDIR cuma KONFLIKS yang berlaku adalah cerita yang Allah tentukan utk menguji kita. Perancangan menuju MATLAMAT maupun Suratan Takdir bergantung kepada KehendakNya... InsyaALLAH
Photo Credit to
http://www.facebook.com/pages/Khalil-dan-Lea-Soraya-Cinta-Jangan-Pergi
~ TAMAT ~

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]