WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Sunday, June 16, 2013

Mencari Amer .. Bersama ZZ Soccer Junior

Salam Ahad.
Pepagi lagi maklady dh bangun. Hari Ahad yg sinonim dgn hari rehat bagi yg bekerja di KL, xde beza nya ... Sebab hari ni slalu nya Amer akn jalani soccer training kat kelab bola yg disertai sejak usia 10tahun lgi. Ala-ala team soccer kid di area WangsaMaju ni.

Sebenar team Akademi ZZ Soccer ni dah lama ditubuhkan utk memberi didikan kpd kanak kanak berusia semuda 5tahun sampai la peringkat skolah menengah. Coach yg ajar budak2 ni berpengalaman dan ada yg penah wakili kelab2 dan pemain kebangsaan. Pendekata, bukan calang2 mereka ni dlm misi menjadikan kelab akedemi bolasepak mereka ini, hebat setanding kelab bolasepak remaja yg lain.

Amer pn, sejak join team ni dh bnyk skil dan teknik soccer dia blajar. Maklumlah bidang sukan bolasepak ni Amer minat sejak dari dia kanak kanak lgi. Bakat dan minat mungkin diwarisi dari bapa MakLady kot. Sebb arwah bapa salah seorang pemain bolasepak seangkatan dengan Arwah Ghani Minhat. Mereka penah sama-sama bermain dlm satu pasukan wakil Selangor Rangers dan Malaysia, suatu masa dlu. Bak kata org tua...Mana tumpahnya kuah klau tak ke nasi.

Tambah lgi dengan bakat yg ada ni nti, mampu diketengahkan diperingkat skolah, kelab dan jika ada rezeki, join team Selangor! Hmmm tinggi azam Amer nii., insyaAllah ..sape tau sekarang kita MENCARI RAMLI....esok esok mereka cari Amer... ;))

Sblum tu - maklady ade "warning" Amer...JIKA nk berjaya dlm soccer HARUS tumpukan juga bidang akademik. Pasti kan berjaya kedua nya... Barulah jamin masa depan.... Jadi pemain yang berilmu dan berjaya dlm sukan mampu bentuk jati diri !! Tak gitu?? ;))

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]