WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Saturday, June 29, 2013

CInta Jangan Pergi Episod 24

Malam ni tadi, kita saksikan segala kebenaran terhadap "Siapa"
Dr Hud sebenar. Bermula dengan kepulangan Hud ke kampungnya
bertemu dgn Puan Asmah untuk berterus terang tapi Hud putuskan 
pertunangan tanpa sempat bertanya sebabnya, Sangkaan ibu Hud, 
Lea berubah dan meninggalkan anak bujang nya, lalu memberitahu 
Mak Lea agar menerima keputusan Hud.

Photo: #CintaJanganPergi dah mula. Apa yang jadi dalam episod malam ini?
http://www.facebook.com/TV9DiHatiku
Mak Lea tak puashati dan ingin tahu apa sebenarnya yang berlaku.
Hud takde pilih lain lalu menerangkan semua berpunca dari dirinya.
Di depan ibu dan Mak Lea, Hud berterus terang dari awal macam 
mana dia berjumpa dan kenal dengan Kalil. Semuanya terbongkar 
mengenai perjalanan mereka ke kampung Hud. 

Ketika perjalanan inilah, Halil menceritakan kepada Hud perihal gadis
kesayangan nya yang ingin dilamarnya, sekembaliknya ke Malaysia. 

Dalam perjalanan mereka berhenti berehat. Hud offer diri utk drive,
bila mereka teruskan perjalanan. Halil sempat bercerita mengenai Lea
yang gemarkan bunga tulip sambil memperlihatkan Hud gambar 
Lea Soraya. Ketika itu plak, gambar Lea terjatuh. Mereka cuba 
mendapatkan tapi kereta yang dipandu terbabas di tepi jalan. 

Kalil cedera tersepit di tempat duduk. Hud panik dan bimbang akan
keselamatannya, meninggalkan Kalil tanpa berusaha membantu Kalil. 
Hud meninggalkan kenderaan Kalil, yang terbakar. Dia berlalu pergi 
setelah kereta meletop dan menyangkakan Kalil meninggal dunia, dia
pun berlalu bersama beg pakaian Kalil dan gambar Alea.Ternyata 

Hud tak bertanggungjawab dan membawa bersama nya beg serta
gambar Alea Soraya! Dengan butiran dan gambar itulah Halil mengatur
semua nya utk rapat dengan Lea. Hmm..nampak tak permainan nya
disitu?? ;) hud! hud! oh Hud....

Diakhir episod ini, kita dihidangkan dengan adegan menyayat hati
dimana ibu Hud, Puan Asmah telah jatuh dan meninggal dunia. Hud
amat sedih dengan pergi nya ibu tersayang di saat2 ini.....

ESOK SAMBUNG ...

JANGAN KETINGGALAN SAKSIKAN 
EPISOD 25 & 26
FINALE... 
:))

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]