WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Friday, May 4, 2012

Sepetang @ Kenanga Wholesale City

 Kpd pengunjung Kenanga Wholesale City, mungkin korg penah berkunjung ke sbuah restoran d tingkat 4 ( tingkat yg di khaskan utk muslim shoppers) .. Tmpt dia mmg tersorok skit tpi klu korg rajin round bangunan Kenanga ni korg pasti terjumpa dgn restoran ni. Nk kata besar n luas tu boleh gak ler...

Bila sampai kat restoran ......Nama dia??....Hmmm Bukan xnak sebut nama dia, tpi memandang tauke restoran x bayar utk ML iklankan restoran dia...so korg cari la sendiri k ..;) Dont worry pasti jumpa punya laaaa...

Berbalik kpd crite kita ni: kami pn merehatkan kaki masing2 sbb dah berkilometer2 kami berpusing2. Kami d sambut oleh pelayan restoran dgn ramah. Nice lady..... Menu pn dihulurkan pd kami. Masing2 lapar n x sabar nk jamu selera. So tanpa mmbuang masa, ML terus order makan~!! Perut berkeroncong hebat! Xleh nk tunggu lagi?

Sambil menunggu makanan  sampai, sempat gak ML snap gambar2 hiasan dalaman restoran tersebut~! ...TENGOK kan la suasana restoran ni - hiasan dalaman yg simple tpi mmg TENANG jiwa. Terasa tenang setelah penat berjalan sekeliling komplek niaga tu..Oh yer!!! Gambar makanan pn ada k~! Jgn marah,,,, [ ko ader...?? hehehe]

Klu korg nk makan masakan melayu, ML nk rekemen kat restoran ni.. Menu dia mmg simple tpi cita rasa ML mmg selesa dgn masakan kampung & hari tu ML order NASI LEMAK RENDANG AYAM SPECIAL.... perrggggg...terliur x tgk hidangan pic kat dlm ni..??? huhuhu....

Frankly, the rendang was superb. Terasa sampai ke hari ni keSedapan masakan ala2 kampung ni. Penah x korg jumpa CHEF yg sudi kluar bertemu pelanggan restoran wlpn sekadar order nasi lemak rendang ayam. Apa lagi kami pn puji la masakan Chef tu laa... BTW, the cafe is Owned by a Malay so, makananan dijamin HALAL~! Yg paling best nye CHEF dia mmg ramah mesra. Chef dia sendiri turun padang, ke meja kami utk bertanya kan masakan mrk. Memang hebat dgn sajikan masakan pd petang tu. Nnti nk gi lagi laaaaa :P
Kami jgk diberitahu bahwa ada lagi satu cawangan restoran ni kat bangunan SAMSUNG yg kat depan Tabung Haji - Jalan Tun Abdul Razak... Harus check - it - Out~!!!
Suasana teratur & comel ;)


Nasi Lemak Rendang Ayam (atas)
Burung Puyuh Goreng (bawah)


Waaaaa.. sronok nyaaa makan kat sini.... SEDAP ****.~!!

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]