WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Friday, January 7, 2011

mulut manis tak semestinya hati pn manis

HAKIKATNYA...sejauh mana kebenaran kata2 yg dilafazkan? 
Sedalam mana kata2 yg diucapkan itu lahir dari tulus hati?
Pokok pangkal adalah HATI. Klu hati dia jujur ikhlas, maka kata2 yg lahir adalah kata hati. Tapi klu dari awal tiada keikhlasan, maka tiada makna kata2 semanis gula maupn seindah lukisan. Lembut lidah dari gusi..Serupa tapi tak sama mcm alih bahasa pepatah melayu "plant sugarcane beside lips.." hmmm...


Kdg2 bila hati dah suka, kita mudah terleka dgn ayat2 yg tak ikhlas ni... 
Biasela...selalunya mulut manis tak semestinya hati pn manis.  
Org yang sering termakan janji manis dan kata2 manis ni pn tak elok gak. 
Dikuatiri dapat penyakit kencing manis plak.....hehehe
 
Sesungguhnya setiap kata yg kita lafazkan pd sesorang adalah satu doa dan janji...bukan dgn org yg kita ayat tu @ janji tu saja....TAPI ...semua kata2 (ayat2) yg dilafazkan pada seseorang merupakan, janji kita dgn ALLAH swt jugak, kerana ALLAH jugak menjadi SAKSI... 
 
Oleh itu, Wahai si kaki ayat! Sendiri mau ingat laaa yerrr bila bermain dgn ayat2 power ni. 
JANGAN ingat semua org akan terima kata2 power awak tu bulat2. 
Lagipn klu apa yg dilafazkan, tak ikhlas, bukan dari hati pasti lambat laun org akan tahu gak kebenaran.
Alaaa...uols ingat tak IKLAN TV..."mulut boleh berbohong..tapi rasa (naluri) tak boleh berbohong..."

AND FOR ALL THE LADIES OUT THERE, 
belajar mendengar kata naluri hati uolz 
...coz naluri hati tak penah berbohong....
renung2kan...

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]