WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Thursday, January 27, 2011

From novel to golden screen~~.

~It's time to remember the past.....~
From novel to golden screen~~.
....the legend of a "Lagenda Anak Setan"

Bagi yg masih kanak2 semasa novel ni diterbitkan, Let me present our very own Malay Novelist who landed his trademark in the Guiness Book Of Record.

Presenting , Ahadiat Akashah !!

Now, Allow me to story a bit regards this novel..Well.... what can i say ??? The story begins with ... ... (eh tak nak la cite, nanti ilang suspen korang..hehehehe ) But it's a breathtaking experience reading it. TRUST ME... !!


* my very first NOVEL melayu yg i penah baca....
* best gilerrrr.... tak tau nk cite dgn ayat2 (klu nk tau kena baca sendiri....)
* masa baca novel ni, terasa mcm berada di dlm ini cerita...
* one of the kind ...
* the first time aku nangis teresak2 masa baca part2 sensasi dlm novel.... ( sama spt aku baca karya angsawan negara mengenai arwah adik beliau)


PENDEK KATA... klu korang baca novel ni...im sure korg nk tgk watak2 yg dihidupkan depan mata korg...( pasti ada persamaan dgn realiti idup korg punyaaa...)..... hehehe ( klu korg tak caya....go & get one! and start reading it....korg sure tak menyesal ...)

TAHNIAH kepada AA atas karya yg telah melayakkan beliau disenaraikan di GUINESS BOOK OF RECORD atas penulisan novel terbanyak abad kini... :) - 71 buah novels.. As part of his masterpiece, Ahadiat Akashah proudly will be presenting this legendary tale on the golden screen ~ soon!!

JANGAN LUPA:
jom ramai2 p tgk LAGENDA BUDAK SETAN the movie...;)

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]