WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Saturday, May 3, 2014

MakLady Sayang Mr Lappy

My Lappy with Love
Sejak ML beli lappy (sekitar 2007) belum pernah lagi sakit demam. Bukan sakit yang boleh buat MakLady pun demam jugak laaa maknanya...

Kecuali setiap tahun melabur untuk belikan Mr Lappy ni Antivirus. Itupun amalan tahunan so that dia tak kena serang dek demam kepialu atau demam malaria ;) hehe

Melainkan ada lah satu dua occasion yang mana Mr Lappy ni, diserang batuk ngada2 mintak duit!. Itupun sebab anak bujang ML yang bertuah tu, pi download game bola - Padahal dah ada Tablet sendiri,  lagi nak kaco mak dia punya lappy! Mungkin ada juga lah virus yang tak dapat dilindungi masuk juga dalam sistem. Maka kena jugalah bawa dia pergi jumpa "doktor" komputer.

Selain dari tu, Mr Lappy amat setia dan tak banyak ragam walaupun ML dah guna untuk bebagai tugasan.
Yelaa...selain dari ONLINE untuk urusan hal ehwal peribadi atau pun pengendalian urusan adminstration. Pendekkata, Mr Lappy ML ni amat setia berjasa dalam hidup ML. Sebab tu, walaupun dah lama, kalau korg tengok rupa dia macam baru 2,3 tahun jer gunapakai. 

Sayang betul ML pada Mr Lappy ni. Apa tidaknya, tanpa ML mana mungkin korg dpt temui blog ML ni kan...? Lama juga dia bersama BLOG DEAR LADY. Dari awal penglibatan sampai lah sekarang! Itu tak termasuk menghasilkan karya penulisan menerusi scripwriting. Mr Lappy sentiasa menemani :) Ala ala temansetia merangkap boyfren.... ( adusshh ML ni .. motiff?? ) Tak kesah lah kan.. Janji ML sayang Mr Lappy!

Paling lastest, Mr Lappy bantu ML menguruskan bisness online dan job handle dalam Business Management company ML jalankan sekarang. TERIMA KASIH, Mr Lappy !! Sayang awak.... Moga dengan kasih sayang saya ini jugak lah, awak masih sudi bersama saya... 

Therefore, untuk menjamin Mr Lappy tak berpaling tadah pada ML, kena lah ML keluar sikit RM untuk balas jasabaik khidmat Mr Lappy ni. Ala ala projek ~ Jasa Mu Di Kenang. ML hantar ke Klinik Komputer. Kasi servis dan tambah apa yang patut agar Mr Lappy happy dan terus memberikan khidmat yang memuaskan. Maksudnya dengan sedikit Up to Date maintenance, kerja ML akan berjalan lancar....

Nak tahu apa proses yang diambil untuk memastikan Mr Lappy tak meragam lagi...
1. Install AntiVirus si Jackie Chan tu :)
2. Kasi tambah ram - kasi kuasa kuda yg khabarnya mampu lari laju....
3. Tukar bateri lama - mak aaiii mahalnya bateri lappy! 
4. Service kasi baeeekkkk.... so biar body lama tapi speed dia Maximum...
~ baru best sikit nak buat kerja. yer tak?

Akhirnya, setelah RM! RM! RM! terbang melayang layang .... Melayari website, menulis blog dan wat kerja sekarang pun lebih selesa. Nak muatturun apa apa pun sekarang dah secepat dan semudah A B C.  Sepantas menyebut 1-2-3 !! Cuma yang tka berapa nak best ialah HARGA barangan komputer masih Mahal ...uuuwaaaaaaaa.... ;(

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]