WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Friday, July 12, 2013

Juadah berbuka Puasa MakLady

Alhamdulillah..
Berpuasa di siang hari. Menahan lapar dan dahaga.. Seharian kita mengamal ibadah dan fadhilat Ramadan. Nikmat menguji iman.

Bila azan maghrib menyapa, kita segera buka puasa dgn membaca doa dan memanjangkan syukur. Sempurna sudah ibadah puasa utk hari ini.

Seperti hari sbelum, MakLady bbuka dgn mak dan anak bujang. Anak yg lain kejauhan. Mereka terpaksa berbuka diperantau. Demi keluarga, demi tugas, demi masa depan - MakLady redha. Lgpun, x lama dah lagi mereka dah nk balik. Nanti bleh la berpuasa dan berbuka.

Seronok masa Ramadan ni bersama keluarga. Inilah masa nak eratkan hubungan dan menambahkan pahala... ;) tp mcm MakLady slain keluarga, tak lupa juga menjalani ibadah puasa bersama teman @ BFF makLady. Mereka ni umpama ahli keluarga trdekat MakLady. Susah senang bersama.

Pada Ramadan ni pun tak terlepas utk berbuka bersama. Semalam, selepas 2 hari berpuasa, MakLady dapat luangkan masa berbuka puasa dgn Sahabat karib, CikPuteh di apartment nye.

Syukuralhamdulillah, kami sempat sediakan juadah berbuka, Ayam Kukus Halia, Sayur Kangkung goreng, Kerabu Kaki Ayam. Selera MakLady memang suka yang simple. Menu bbuka harus sederhana. Nanti x larat nk solat terawih pulak..

Selamat berpuasa! Salam Ramadan buat semua terutama mereka yg diperantauan :)) Jgn ponteng puasa tau...huhu

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]