WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Sunday, July 21, 2013

Gambar : Ashraf Muslim menikah di Thailand

Gempak!
Sekali lgi dunia artis digemparkan dengan photo yg menyiakan majlis pernikahan Ashraf Muslim dan isteri ke dua, Wan Shakinah berlangsung baru baru ni.
Makin kecoh juga di kalangan peminat yg xsuka dgn sikap kedua pengantin baru ini, memuat turun gambar seakan tidak peduli dgn perasaan keluarga dan isteri pertama.
Pada apa yg MakLady baca, ada yg berpendapat bahwa, wlu pun mereka dah sah jdi suami isteri, adalah lebih bijak jika pengantin yg berkahwin di Thailand ni, "duk diam2"... tanda menghormati pihak isteri yg telah dimadukan.
Alahaiii.. org tengah bahagia. Mana ada masa nk fikir hati insan2 yg mungkin terluka dgn tindakan kita.
Dalam kes gambar yg tersebar ini, patutnya si suami kena lah lebih ariff untuk menjaga juga hati isteri pertama. Dah la diri dimadukan tanpa rela... tot tot ada plak gambar pernikahan yg lengkap berinai berseri berbagai, seperti telahpun dirancang terlebih dlu.
Bukan MakLady nk pihak sape2,  sbb pada pandangan org yg terpelajar mcm Dayana, semestinya dapat mengukuhkan lagi teori - tentang apa dilakukan oleh suami telahpn terancang. Bnyk kan bersabar. InsyaAllah.. ada hikmahNya.
Harus ingat - Suratan Takdir. Wajib diterima. Tapi apa yg telah kedua mereka ini rencanakan dibelakang Dayana, amat dikesali tpi jgn kuatir. Allah kan Maha Adil.  Walaupun Ashraf yakin dia bleh adil...
Apa yg penting, masing2 kena lah sedar kedudukan diri. Baik suami maupun isteri2. Tanggungjawap suami amat berat! Sebaiknya, kita sama sama doakan yg terbaik utk Ashraf dan Dayana.
Pada si Wan Shakinah ni plak; MakLady harap sgt la..jaga suami dgn sebaiknya. Yelah, dah bermati matian mengugat umahtangga wanita lain. Buktikan lah niat nak bermadu. Jangan plak nak bolot sorang2 ye dik! Kena la sedar diri jdi org kedua dalam hidup seorang suami...
InsyaAllah... selamat dunia akhirat :))

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]