WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Tuesday, July 30, 2013

Bila Angry Bird cakap Bahasa Malaysia..


Oppss.. Maaf Mak Lady tak sangka pulak ...
ANGRY BIRD dah berhijrah keMELAYUan. TENGOK ajalah, applikasi
yang kat atas ni... Mungkin korg penah juga come across :)) 

Almaklumlah sekarang ni
Candy Crush dah mengambil tempat di hati pemilik telepon pintar...
Mana2 pergi ... orang asyik bercakap pasal permainan pecah gula2...
KINI acapkali org invite kita utk main game yang penah menjadi kegilaan!

Mungkin sebab inilah, si burung2 naik berang ...
Kesian Angry Bird dan rakan2....
kepopulariti mereka tergugat~!
Terpaksa berhijrah....

Mereka ke mana? 
yang tu MakLady tak pasti tapi walaupun kini kerap berada di carta top ranking utk "GAME" anak2 buah MakLady yang setahun jagung! Si burung marah ini masih menjadi hiburan mereka. Tambah pulak budak2 ni masih kenal dan pandai berjinak2 dengan si ANGRY BIRD lagi. Mungkin ini lah juga alasan bagi rakan2 si Burung Marah ni, (sila lihat gambar di atas) bersepakat untuk berada di carta walaupun terpaksa mengambil keputusan utk berhijrah ke Malaysia - dan melahirkan bahasa Melayu dalam applikasi mereka...

ha ha ha...
Tersenyum MakLady baca applikasi handphone rakan MakLady yang menggunakan paparan dalam Melayu ..!!Si Burung Marah dan kawan2 cakap Bahasa Malaysia @ Melayu ?? Tergelak jugak ML bila membaca Application yang dlu nya mudah difahami tapi kini, tidak lagi.... * kira paparan ini OK lagi tau. Ada yang MakLady penah tengok yang telah menterjemahkan DIRECT TRANSLATION - gelak tergolek2 dibuatnya.. ha ha ha ha

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]